BONI ZA DOPUST DOMA NAMESTO REGRESA? "Nič ne bo bolj pomagalo k okrevanju naše družbe kot to, da naš čas in denar porabimo doma"

Slovenija

Na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo so danes poudarili, da je predlog, da bi kot obliko pomoči gospodarstvu v luči novega koronavirusa namesto regresa uvedli vrednostne bone za dopust pri slovenskih turističnih ponudnikih, le eden od mnogih predlogov za vladni drugi korona paket. Vse podane predloge bo vlada še natančno preučila.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je v soboto zbral delovno skupino s predstavniki gospodarstva, turizma in kmetijstva. Na posvetu so sodelovali tudi ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec, za javno upravo Boštjan Koritnik ter za delo Janez Cigler Kralj.

Vsi zbrani deležniki s področja gospodarstva (Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Trgovinska zbornica Slovenije, Klub slovenskih podjetnikov, Združenje delodajalcev Slovenije, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Turistično gostinska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije, Združenje Manager, ameriška gospodarska zbornica Amcham in SID banka) so predstavili različne ideje in predloge za pripravo smernic, s katerim bi reševali problem likvidnosti slovenskega gospodarstva za čim bolj učinkoviti izhod iz krize po zajezitvi koronavirusa.

Eden izmed številnih je bil tudi predlog, da bi se namesto regresa uvedli vrednostni boni za dopust pri slovenskih turističnih ponudnikih. "Poudarjamo, da gre zgolj za eno izmed mnogih idej deležnikov in s tega vidika nikakor ne moremo govoriti o konkretnem ukrepu, ki bi ga sprejeli v okviru smernic drugega paket ukrepov," so zapisali na ministrstvu v sporočilu za javnost in dodali, da bi bil takšen predlog težko izvedljiv.

Vse podane predloge bodo sicer natančno preučili v okviru ministrstev, nato pa še v okviru strokovne skupine, ki bo podala smernice za pripravo drugega paketa pomoči.

Dodali so še, da tako Počivalšek kot njegovo ministrstvo ves čas pozivajo, naj Slovenci podprejo domače gospodarstvo in lokalna delovna mesta. "Nič ne bo bolj pomagalo k okrevanju naše družbe po tej preizkušnji, kot to, da naš čas in denar porabimo doma," so poudarili.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koper |  07 .04. 2020 ob  05: 49
Točno to.To lahko napiše samo nekdo,ki ima ogromne prihodke in ta regres pokuri za nič.
Večini navadnih smrtnikov je to edini letni priboljšek in si ga splanira za kaj bolj nujnega kot pa za klatit naokrog.
Dinksi |  06 .04. 2020 ob  23: 43
Tisti, ki je podal ta predlog živi v svojem svetu, nima stika z realnim stanjem v Sloveniji, ker misli, da večina zaposlenih porabi denar od regresa za dopust v tujini.
Koper |  06 .04. 2020 ob  18: 01
Glede na stanje in na videno v Italiji,scenarij poznamo.Točno vemo kako bo šlo v domovih za ostarele kjer je ogromno okuženih.
Ti ubogi starostniki so si to zaslužili na račun dopustov.
In vi razmišljate o dopustih?
Bolano,res.