BOSTE ZAHTEVALI ODŠKODNINO ZARADI MINIRANJA? Oglasite se v lokalni pisarni v Dekanih

Koper

Miniranje v predoru Škofije, ki najbolj moti okoliške prebivalce, naj bi se zaključilo sredi maja, medtem ko bo v preostalih predorih potekalo še kar nekaj časa. Družba 2TDK je pred dnevi v kontejnerskem kompleksu pri Dekanih odprla lokalno pisarno, kjer lahko okoliški prebivalci dobijo informacije v zvezi z gradnjo in izpolnijo pritožbene obrazce.

Družba 2TDK je pred dnevi v kontejnerskem kompleksu pri Dekanih odprla lokalno pisarno, kjer lahko prebivalci dobijo informacije v zvezi z izgradnjo drugega tira. Tam lahko izpolnijo obrazec skladno s pritožbenim postopkom, v katerem navedejo svoje pripombe in predloge, ki jih imajo zaradi gradnje v njihovi okolici ter postavijo druga aktualna vpašanja, na primer glede odškodnin zaradi poškodb na objektih, ki so nastale po miniranju.

Zanimalo nas je, kaj v 2TDK odgovarjajo krajanom na vprašanje o odškodninah, kar številne najbolj zanima. Po nekaterih informacijah naj bi namreč krajanom zatrjevali, da niso odgovorni za škodo, ampak je to stvar izvajalca, torej Kolektorja.

Kot so pojasnili za naš portal, "družba 2TDK ne trdi, da ni odgovorna za škodo in da je to le stvar izvajalca. Izvajalec ima v skladu s pogodbo za glavna gradbena dela sklenjeno zavarovalno polico. Prav zaradi tega predlagamo, da se vsi odškodninski zahtevki naslavljajo na izvajalca, vsekakor pa se lahko zahtevki v vednost posredujejo tudi družbi 2TDK. O informacijah glede odškodnin pa je najlažje, če se izpolni pritožbeni obrazec, ki ga družba 2TDK obravnava oz. posreduje izvajalcu."

Preverili smo tudi, ali držijo informacije, da še vedno minirajo pozno zvečer in zgodaj zjutraj.

"Dela v predorih potekajo 24 ur na dan, miniranja ne potekajo po stalnem urniku, pavšalno pa lahko rečemo, da miniranje poteka trikrat na dan," pojasnjujejo v 2TDK . Po napovedih naj bi se miniranje v predoru Škofije (T8), ki najbolj moti okoliške prebivalce, zaključilo sredi maja.

"Marca se je zgodil preboj glavne cevi predora T8, kar pomeni, da se je prenehalo minirati zgornji del predorske cevi (kalota). Zdaj pa je potrebno tako v servisni kot v glavni cevi predora minirati še nekaj zadnjih metrov spodnjega dela - predora tako imenovane stopnice,"  dodajajo v 2TDK. Miniranje v preostalih predorih, ki se še gradijo, bo sicer potekalo še kar nekaj časa, vendar se trasa tam ne približa v tolikšni meri poseljenim območjem, kot je to bilo pri predoru T8.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija