BREZ OBLAČIL V POSTELJI: Kako golo spanje vpliva na vaše zdravje?

Trendi

Ali ste vedeli, da spanje brez oblačil lahko prispeva k boljšemu spancu in izboljšanju zdravja? Kljub temu večina ljudi ponoči še vedno nosi udobno majico in spodnje perilo. Strokovnjaki za intimno zdravje pa opozarjajo, da bi se morali zaradi številnih koristi zvečer odločiti za golo spanje.

Ginekologinja in porodničarka Alyssa Dweck pojasnjuje, da stalno nošenje oblačil na intimnem predelu ustvarja vlažno okolje, ki je idealno za razvoj bakterij in glivic. To lahko vodi do okužb nožnice in vnetij kože okoli nje. Zato je še posebej priporočljivo, da ženske, ki so dovzetne za te težave, spijo brez spodnjega perila. Enako velja tudi za moške. Urolog Brian Steixner se s tem strinja, saj pravi, da spodnjice zadržujejo vlago in preprečujejo pretok zraka do intimnih predelov. Toplo in vlažno okolje je idealno za razmnoževanje bakterij in glivic, kar lahko povzroči neprijetne posledice, kot je draženje kože.

Spanje brez oblačil ima tudi druge koristi. Zmanjšuje tveganje za draženje kože in pri moških lahko pozitivno vpliva na tvorbo zdrave sperme. Tako je za pare, ki si želijo povečati družino, spanje brez oblačil lahko koristno. Posebej priporočljivo je spanje brez oblačil za ženske med menopavzo. V tem obdobju se vaginalne stene tanjšajo, kar povečuje dovzetnost za okužbe. Spanje brez oblačil preprečuje dodatno vlažnost zaradi nočnega znojenja.

Če vam spanje brez spodnjega perila in pižame ni najbolj prijetno, strokovnjaki priporočajo nošenje ohlapnih in zračnih nočnih oblačil. Prav tako je pomembno, da spodnje hlačke niso preveč oprijete. Če imate na voljo 'babičine spodnjice', lahko tudi te zagotovijo udobje med spanjem. Pri izbiri spodnjega perila se izogibajte seksi perilu in spodnjicam iz umetnih materialov.

Ideja o spanju brez oblačil se lahko zdi nenavadna, vendar ima za spanje in zdravje številne prednosti. Zato je vredno razmisliti o tem, predvsem v poletnih mesecih, ko so temperature visoke in se znojenje poveča. O koristih spanja brez oblačil so poročali številni svetovni mediji. Med njimi so YourTango, The Guardian, HuffPost, The Independent in Medical Daily. Ti mediji so predstavili mnenja strokovnjakov in raziskave, ki podpirajo idejo o spanju brez oblačil zaradi pozitivnih učinkov na intimno zdravje in kakovost spanca.

Preden se odločite za spanje brez oblačil, je pomembno upoštevati lastne preference in udobje. Če vam popolnoma golo spanje ni najbolj prijetno, lahko izberete ohlapna in zračna nočna oblačila ter se izogibate tesnim spodnjim hlačkam iz umetnih materialov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija