BRUTALEN NAPAD NA PRIPADNIKE LGBT SKUPNOSTI V REPNU: Otekline na obrazu, oblačila prepojena s krvjo (FOTO)

Kronika

Včeraj je prišlo na trgu v Repnu do brutalnega homofobnega napada. Žrtev napada, ki je objavil fotografije na družbenem omrežju Facebook, je predsednik združenja Jotassassina Antonio Parisi. Ob njem sta bila napadena tudi dva njegova prijatelja.

Karabinjerji so bili o brutalnem dogodku obveščeni sinoči ob 20. uri, najbolj zgovorne pa so ravno fotografije. Slednje je objavil Parisi, viden predstavnik LGBT skupnosti Furlanije - Julijske krajine, na družbenem omrežju Facebook, iz njih pa so jasno razvidne otekline na obrazu ter oblačila, prepojena s krvjo.

Vzrok napada še ni znan, vse tri poškodovane pa so odpeljali na urgenco. Enega izmed njih so v bolnišnici zadržali, najverjetneje bo hospitaliziran 15 dni, piše portal Triesteprima. 

O napadalcih, ki naj bi izginili, še preden je prišla pomoč, zaenkrat ni sledu. So pa jih opisali kot tri mlade moške. Na podlagi teh opisov karabinjerji preiskujejo primer.

Na Facebooku so se pojavila številne demonstracije solidarnosti za homoben napad, kot ga je poimenoval Parisi.

Kot poroča Primorski dnevnik, je vest na Tržaškem in tudi na Videmskem sprožila zaskrbljenost in ogorčenje. V 30 letih odkar obstaja skupnost LGBT namreč še nikoli ni prišlo do tako hudega napada.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija