BRŽAN Z OTROKI POPRIJEL ZA LOPATE: Posadili drevesa za boljšo prihodnost (FOTO)

Koper

Koprski osnovnošolci so skupaj z županom Alešem Bržanom posadili nekaj dreves in tako ozelenili dvorišče Osnovne šole Koper. To je prvo dejanje projekta Odtis prihodnosti, ki so ga občani izglasovali v okviru participativnega proračuna za leto 2020. Podobno akcijo bodo do konca meseca izpeljali otroci nekaterih drugih koprskih šol in vrtcev.

Predlagani projekti, ki jih koprska občina že vse leto udejanja skupaj z občani, kažejo, da so ljudje željni aktivnega vključevanja v proces soodločanja o razdelitvi in porabi proračunskega denarja. Projekti, ki bodo izboljšali življenje otrok, so zagotovo pomembni. V želji, da otroci spoznajo, opazujejo in skrbijo za drevesa, ki so del prihodnosti, se je koprska občina tako na pobudo predlagateljice Anje Glavaš vključila v projekt Odtis prihodnosti, so danes sporočili z mestne občine.

Osnovna šola (OŠ) Koper, OŠ Dušana Bordona, OŠ Antona Ukmarja, Vrtec Koper in Vrtec Semedela so del projekta, vrednega 10.000 evrov, ki bo otrokom dal vedeti, kakšno vlogo imajo drevesa pri soočanju s podnebnimi spremembami. Koprski osnovnošolci, ki so vključeni v dejavnost Šolski vrt, so skupaj z delavci komunalnega podjetja Marjetica Koper in županom Bržanom danes posadili štiri murve, ob tem pa s svojimi učiteljicami pripravili zanimiv spremljevalni program.

Čist zrak, nižja temperatura, prijetna senca v vročih poletnih dneh in hkrati lepša okolica so nedvomno prednosti, ki jih imajo drevesa in zelena okolica. Do konca meseca bodo zato podobno akcijo izpeljali tudi otroci ostalih štirih koprskih šol in vrtcev, vključenih v projekt Odtis prihodnosti.

Kot so ob tem spomnili na koprski občini, še naprej skrbijo za vključevanje ljudi v proces soodločanja o porabi proračunskega denarja. Občani lahko tako vse do ponedeljka, 21. septembra, opolnoči v okviru projekta Predlagam - odločam/Propongo - decido glasujejo za predloge, ki bodo vključeni v nov participativni proračun, ki bo veljal za proračunski leti 2021 in 2022.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  19 .09. 2020 ob  09: 51
Koper ima prav.
Mali Brzancek! Razdalja? Maske? Brzancek sedi cvek.
Lp
Koper |  18 .09. 2020 ob  16: 41
Razdalja na sliki,maske,....
Boooo
Lili |  18 .09. 2020 ob  15: 32
Uaaauu.. Končno, bo lahko nekaj zapisal v svojo kariero župana.
Murve? Kaj ne grozno mažejo pod sabo?
Pjero Panin |  17 .09. 2020 ob  21: 28
Super da so spustili na sliko tudi moza ki je kopal luknjo :-)
kokodek |  17 .09. 2020 ob  15: 05
še dobro, da je bivši župan posadil palme in imamo prijetno senco