ČE STE VLOŽILI V BITCOIN, SE VAM ZAGOTOVO NASMIHA: Njegova vrednost dosegla nov rekord

Svet

Vrednost kriptovalute bitcoin je včeraj dosegla rekordno raven, potem ko se je povzpela nad 69.000 dolarjev. S tem se rast najstarejše in najbolj znane kriptovalute, ki se je začela januarja, nadaljuje. Mejo 50.000 dolarjev je bitcoin dosegel pred manj kot enim mesecem.

Bitcoin je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP včeraj dosegel vrednost 69.191,94 dolarja, s čimer je presegel svojo najvišjo raven doslej, doseženo 10. novembra 2021, ko je bilo treba za vsakega odšteti 68.991 dolarjev. Leto pozneje se je sicer tečaj spustil pod 17.000 dolarjev, v zadnjih tednih pa ponovno močno pridobiva.

Vrednost bitcoina se je sicer po doseženi rekordni vrednosti znižala na 67.442 dolarja.

Zanimanje za bitcoine je po besedah poznavalcev trga posledica odobritve posebnih skladov Bitcoin v ZDA. Ti skladi vlagateljem prvič omogočajo vlaganje v bitcoine, ne da bi morali neposredno kupiti samo kriptovaluto. Ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo SEC jih je odobrila januarja.

Organizacije za varstvo potrošnikov sicer naložbe v bitcoin zaradi tveganj, kot so veliko nihanje tečaja ali popolna izguba vloženih sredstev, odsvetujejo, je pred časom poročala nemška tiskovna agencija dpa.

K rasti bitcoina naj bi delno prispevalo tudi pričakovanja, da bo ameriška centralna banka letos ob umirjanju inflacije začela zniževati obrestne mere.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija