CENTER KOPRA POPESTRILI CVETLIČNI ARANŽMAJI: Turisti in obiskovalci so jih zelo dobro sprejeli (FOTO)

Koper

Mnogi Koprčani in Koprčanke so opazili nove cvetlične dekoracije po mestu, nekateri med njimi pa se na družbenih omrežjih sprašujejo, za kaj gre. Preverili smo.

Na Marjetici Koper so nam pojasnili, da so urbane cvetlične aranžmaje postavili na Titovem trgu, v okolici Pristaniške ulice ter okoli historičnih vrat Muda.

Trenutno je postavljenih 13 takšnih cvetličnih korit, z njimi pa so želeli osvežiti izgled določenih lokacij v centru mesta in s tem ustvarili manjše zelene oaze. Aranžmaje so sicer postavili v sodelovanju z Mestno občino Koper.

Nekateri so se spraševali o primernosti lokacij, na katerih stojijo cvetlični aranžmaji, a na Marjetici pojasnjujejo, da jih "veseli, da se je razvila polemika o tem, saj nam da to vedeti, da so jih občani dejansko tudi opazili".

Po njihovih ocenah so turisti in obiskovalci mesta Koper dekoracije zelo dobro sprejeli, o čemer pričajo tudi mnogi pozitivni komentarji na družbenih omrežjih. "Krasne rožice samo polepšajo mesto, razumem pa, da niso všeč ljubiteljem plastičnih rož, cementa, asfalta in floridskih palm," se glasi eden izmed komentarjev, ki novo dekoracijo mesta pozdravlja. 

BONUS VIDEO: Se bodo podražili tudi obalni študentski domovi?

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
forešter4 |  23 .06. 2022 ob  08: 44
ma vredi je dej, nehajte vse šinfat
Silvana63 |  23 .06. 2022 ob  08: 43
Mai contenti! Končno malo rastlin na gnjusen potiskan beton, pa spet ni prav. Kaj bi vi želeli? Nezadovoljni v življenju, stresate nezadovoljstvo povsod. Grozni ste!
frikofrkic |  22 .06. 2022 ob  23: 30
18
V Kopru smo že malo bolani s tem kaj je vse narobe, tudi ko je nekaj prav.
Rožice so lepe vedno in povsod!
Kolibri123 |  22 .06. 2022 ob  20: 18
-15
Marko Brecelj pa se v grobu obrača, ker so s temi neokusnimi kupi zakrili kipe partizanskih herojev v parku pri tržnici, pred katerimi je zadnja leta vsak vecer meditiral in jim prizigal svece.

Dajte to umaknit nekam stran!
Kolibri123 |  22 .06. 2022 ob  20: 15
-9
Pelargonije so rožice slovenskih vaških okolij. Zgleda da se je nek SDS domoljub ma Marjetici maščeval mediteranski rdeči obali.

Postavljeni pa so ti kupi kot bi jih nekdo tu in tam pozabil in niso ničemur v okras.
čipollino |  22 .06. 2022 ob  19: 18
15
Ideja je odlična in vse pohvale zanjo, aranžmaji so tudi zelo lepo narejeni, a postavitev pa čisto brez nobenega smisla in nekaj na random postavljeno.