CESTA V KORTAH JE POSTALA DIRKALIŠČE: "Župan bi se moral prioritetno zavzeti za rešitev tovrstnih težav"

Izola

Cestah v Kortah je postala dirkališče, opozarja domačin. S problematiko se je obrnil na ravnatelja OŠ Vojke Šmuc in izolskega občinskega svetnika Antona Baloha. "Na nevarnosti ceste na relaciji Medoši–Izola sem uradno že trikrat opozoril," pravi Baloh. 

"Kljub tabli naselje, vozniki ne upoštevajo omejitve hitrosti. Začelo se je novo šolsko leto, vendar v Morganih nismo dobili opozorilne table, ki bi voznike opozarjala, da tudi tukaj živijo šoloobvezni otroci. Cesta je ozka, z nepreglednimi ovinki in ravnino, na kateri vozniki preizkušajo svoje 'mišice'," nadaljuje zaskrbljeni občan in dodaja:

"Do makadamske pešpoti ima moj otrok, ki obiskuje 2. razred, cca. 100 metrov te ceste. Verjamem, da bi dobro delo, če bi lahko v šolo hodil peš, s tem pa bi tudi nekaj dobrega naredil za okolje in sebe. Rabil bi približno 15 minut. Vendar pa je še odraslo osebo strah hoditi po tej cesti, kaj šele, da bi pustil otroka."

Baloh, ki prav tako prebiva Kortah, je v preteklosti že večkrat opozoril občino in predlagal ureditev prometa. Tokrat se je pridružil pobudi občana in tudi sam – kot občan, občinski svetnik in v imenu osnovne šole – "izraža željo, da se k zadevi prometne urejenosti in prometne infrastrukture na relaciji Medoši-Korte-Šared-Izola resno in odločno pristopi".

"Nisem zagovornik fizičnih hitrostnih ovir (zlasti ne plastičnih ležečih ovir – umirjevalcev hitrosti, kot jih imamo na spodnjem Šaredu, eno pred Šaredom iz kortežanske smeri, eno na cesti Korte-Lucija pod kapelico na šolski poti, ...), zagotovo pa je potrebno zadevo urgentno reševati. Umirjanje prometa se na nevarnih odsekih lahko odlično in ustrezno uredi tudi drugače, tudi z ležečimi ovirami, ki so že zgrajene (asfaltirane) na tem odseku – pred krožiščem v Livadah in ena na Šaredu ," navaja Baloh.

"Upamo, da bodo na Občini Izola - župan bi se moral prioritetno zavzeti za rešitev tovrstnih težav - in Komunali Izola ter institucijah, ki skrbijo za varnost v cestnem prometu v Občini Izola, po večkratnih naših opozorilih zadevo vzeli resno v obravnavo in reševanje," je še zapisal Baloh.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  09 .09. 2023 ob  14: 59
-2
Haha
Morem malo pobrskat ne spomnem se.
Ej italia uno kaj smo gledali,kenshiro,sampej,zoro
Pjero Shriba |  09 .09. 2023 ob  14: 29
Panin, recimo da si mlad, ker bi sicer vedel da je cela Istra v 80-tih letih prejšnjega stoletja na Italia1 vsak teden gledala satirično oddajo DriveIn. Tam smo spoznali paninarote.
Pjero Panin |  09 .09. 2023 ob  14: 18
-1
Ma ti mores bit kurtezan.
Kje si vidu istrijana da rece panirano?
Pjero Shriba |  09 .09. 2023 ob  14: 11
-2
Oj paninaro.
Mi tle u Istri rečemo k'terga in ne kirga.
Alora ti si sigurno z ene planine ud tam gor.
Pjero Panin |  08 .09. 2023 ob  23: 35
-7
Iz kirga hriba si?
Ma cesta od merkurja do Kort bi bla idealna za rely,edino malo bolj organizirano glih da koga ne povozis.
Pozam ljudi ki so v nesreci nekoga povozli,glej se ne splaca deset let in vec imet nekoga na vesti je bolj poceni sel skozi tisti ki je bil povozen
Pjero Shriba |  08 .09. 2023 ob  19: 50
26
Čo, ma kaj pravzaprav dela ta župan z njegovim dream teamom ?
Iz Pirana in Kopra berem vzpodbudne novice.
Iz Izole kot, da nimajo pojma kaj delat.
Ponavljajo kako je bil slab Markončič, pa da tega ali onega sploh ne rabimo, pa da moramo povišat dolg za 30%
Kje so ukrepi za toliko opevan razvoj pred volitvami ?