ČESTITKE DEŽUJEJO Z VSEGA SVETA: Papež Frančišek danes praznuje rojstni dan

Svet

Papež Frančišek danes praznuje 82. rojstni dan. Z vsega sveta prihajajo čestitke. Med drugimi mu je čestital italijanski predsednik Sergio Mattarella. Radio Vatikan čestitke iz vsega sveta za papeža zbira tudi prek mobilne aplikacije WhatsApp, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Rojstnodnevno torto za papeža je izdelal rimski slaščičar Francesco Ceravolo. Pri izdelavi torte je Ceravolo poiskal navdih pri skorajšnjemu potovanju svetega očeta v Panamo na svetovno srečanje mladih. Torta ima tako nadev iz eksotičnega sadja. Papež je že v nedeljo čestitke ob rojstnem dnevu prejel od otrok iz pediatričnega dispanzerja Sveta Marta. Takrat je prejel torto s prelivom v rumeni in beli barvi, kar so uradne barve Vatikana.

Posebna rojstnodnevna slavja v Vatikanu danes niso načrtovana; za papeža bo to povsem običajen delovni dan z jutranjo mašo, kratkih zajtrkom in delovnimi pogovori. Med obiskovalci današnje splošne avdience so predstavniki mednarodne komisije za odpravo smrtne kazni, delegacije japonskih škofov ter direktorica Unesca, Francozinja Audrey Azoulay, še navaja APA.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija