Cimos prodal hčerinsko družbo na Hrvaškem

Družba PPC Buzet, ki je v stoodstotni lasti Cimosa, je v sredo podpisala pogodbo o prodaji 97,42-odstotnega deleža v družbi Labinprogres-TPS. Novi lastnik je postalo podjetje Entrada iz Šušnjevice. S tem je Cimos zaključil prvi projekt iz programa poslovnega prestrukturiranja, in sicer prenehanje dejavnosti stebra kmetijske opreme.

Cimos je odločitev o prodaji večinskega poslovnega deleža v družbi Labinprogres-TPS sprejel v skladu s programom poslovnega prestrukturiranja skupine Cimos, po katerem se vse dejavnosti, ki niso vezane na avtomobilsko industrijo, izločijo iz skupine, so danes sporočili iz koprske družbe.

Družba Labinprogres-TPS in njena hčerinska družba v Srbiji TPS Novi Kneževac sta predstavljali kmetijski steber skupine Cimos. Osnovna dejavnost obeh družb je proizvodnja male in srednje velike kmetijske opreme, tako za profesionalne kmetovalce kot tudi za ljubiteljske kmetovalce, vključno s traktorji, motokultivatorji, kosilnicami in drugo kmetijsko opremo.

Pogojem javnega razpisa so zadostile štiri obvezujoče ponudbe. Komisija je ob upoštevanju finančnih dejavnikov in dolgoročnih načrtov z nadaljevanjem obstoječe dejavnosti, kot najugodnejšega ponudnika izbrala podjetje Entrada.

Poslovanje Labinprogresa se bo na osnovi podpisanega dogovora o najemu poslovnega prostora v Labinu za obdobje naslednjih petih let še naprej odvijalo na obstoječih lokacijah ter z obstoječim kadrom, tako na Hrvaškem kot v Srbiji, so še zapisali v Cimosu.