Čistilka vlomilca ujela v objektiv

Kronika

Čistilka je v sredo ob prihodu na delo v enem od piranskih lokalov zalotila vlomilca. Moški je s kraja pobegnil, vendar ga je čistilka uspela fotografirati s telefonom, kar je pomagalo pri preiskavi dogodka. Policisti so vlomilca pridržali, preiskovalni sodnik pa je pozneje zanj odredil pripor zaradi ponovitvene nevarnosti.

Policisti so na fotografiji takoj prepoznali, da imajo ponovno opraviti z lokalnim odvisnikom od prepovedanih drog, 41-letnim Pirančanom. Iz lokala je izginil denar in nekaj hrane, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Policisti so bili pozneje obveščeni o vlomu v še en lokal na drugem koncu Pirana, od koder pa storilec ni odnesel nič. Z ogledi krajev kaznivih dejanj so policisti ugotovili, da jih je izvedel isti storilec.

Pridržali so ga zaradi dveh vlomov

Policisti so ga še isti dan prijeli ter mu na domu zasegli več ukradenih predmetov in jih vrnili lastnikom. Zoper Pirančana so odredili pridržanje zaradi dveh vlomov.

Zaslišali so ga na Okrožnem državnem tožilstvu v Kopru, saj so piranski policisti zoper isto osebo oktobra 2013 podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kar enajstih kaznivih dejanj, predvsem vlomov in tatvin iz hotelskih sob. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor zaradi ponovitvene nevarnosti, saj je zaradi takih kaznivih dejanj pred nekaj leti že bil obsojen na zaporno kazen.

Vlomil v barako in prespal

Naknadno so s PU Koper sporočili, da so v petek zjutraj delavci v Piranu zalotili moškega, ki je vlomil v njihovo barako. Zadržali so ga do prihoda policistov. Policisti so ugotovili, da je 35-letnik vlomil v barako in v njej prespal. Pri sebi je imel udarno kladivo ter drugo razno orodje in oblačila, ki jih
je nameraval odtujiti. Ugotovili so, da je najprej vlomil v bližnjo brunarico, kjer je ukradel več predmetov, nato pa še v lopo, kjer so imeli delavci shranjeno orodje.

Policisti so ga pridržali, predmete pa so vrnili lastnikom. V dogovoru z okrožno državno tožilko so ga ob 14.20 izpustili. Isti 35-letnik je že naslednji dan ponovno vlomil v isto barako, kjer ga je zasačila oškodovanka in poklicala policijo. Policisti so ga prijeli, preiskovalni sodnik pa je tokrat zanj odredil pripor.

Deli novico: