COVID-19 NA HRVAŠKEM ZAHTEVAL PET ŽIVLJENJ: Ne načrtujejo zaostrovanja ukrepov

Svet

Koronavirusna bolezen 19 je po zadnjih podatki na Hrvaškem zahtevala pet življenj, je sporočil hrvaški minister za zdravje Vili Beroš. V zadnjih 24 urah so zabeležili dve novi smrtni žrtvi, potrdili pa so tudi 71 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, s čimer se je število okuženih povzpelo na 657. Doslej je ozdravelo 49 bolnikov.

Četrta žrtev covida-19 na Hrvaškem je bila 92-letnica, ki je umrla v Pulju, peta pa moški srednjih let, ki je poleg koronavirusne bolezni 19 imel tudi visok krvni tlak, je popoldne sporočil minister. Na ventilatorjih je 19 obolelih s covidom-19, ena oseba je v kritičnem stanju, je dopoldne dejala vodja zagrebške infekcijske klinike Alemka Markotić. Doslej so na Hrvaškem laboratorijsko testirali 5215 ljudi.

Beroš je dopoldne pojasnil, da več na novo okuženih prihaja z ene mikrolokacije, za katero so uveljavili posebne epidemiološke ukrepe, da bi preprečili širjenje okužbe v regiji. 

Hrvaški notranji minister Davor Božinović je povedal, da ne načrtujejo zaostrovanja ukrepov v boju proti novemu koronavirusu. Od danes so lahko odprte specializirane trgovine v okviru tržnic, pa tudi trgovine z gradbenim materialom na območjih Zagreba in krapinsko-zagorske županije, ki sta bili najbolj prizadeti v potresu prejšnji teden.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija