ČRNA KRONIKA FESTIVALA ULTRA: Droge, aretacije in za kar 171.000 evrov denarnih kazni

Kronika

Na festivalu elektronske glasbe Ultra v Splitu, ki se ga je v minulih treh dneh udeležilo okoli sto tisoč mladih, je policija predvsem zaradi prekrškov v povezavi s prepovedanimi mamili prijela 264 ljudi, od tega 178 tujih državljanov, je danes sporočila policijska uprava splitsko-dalmatinske županije. Izrekli so za 171.000 evrov denarnih kazni.

Izpostavili pa so, da so uresničili svoj glavni cilj, to je visok standard varnosti tako na kraju festivala, kot tudi na celotnem območju mesta Split. Pri tem je sodelovalo okoli 260 policistov.

Med festivalom, ki je potekal od petka do nedelje, niso zabeležili težjih kaznivih dejanj, glede na več kot 30.000 ljudi, ki se je festivala udeležilo vsak dan, pa je bilo le malo tudi kraj. Štirje Italijani, stari od 20 do 24 let, so okoli desetim udeležencem strgali verižice z vratu. Še eden, 33-letni Italijan, pa je osumljen istega kaznivega dejanja. Vsi so v priporu.

Na enem največjih festivalov elektronske, house, techno in trance glasbe v Evropi so sicer zasegli tudi kar nekaj mamil, med drugim 721 tablet ekstazija in 1215,4 grama kokaina, je sporočila policija.

Glavni organizator Ultre Joe Bašić je po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina izpostavil gospodarski pomen festivala, saj so na območju Splita med festivalom zabeležili 350.000 nočitev, udeležili pa so se ga večinoma mladi iz več kot 140 držav.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  10 .07. 2023 ob  21: 58
gospodarski pomen Gaviolia ni prepoznal nihče