ČRNE ŠTEVILKE NARAŠČAJO: Požar na severu Kalifornije zahteval že 87 življenj (FOTO)

Svet

Smrtonosni požar Camp je po najnovejših podatkih lokalnih oblasti na severu Kalifornije terjal najmanj 87 življenj, 249 ljudi je še pogrešanih. Delo reševalcev in gasilcev trenutno močno otežujejo obilne padavine, so pa uspeli ognjene zublje skoraj v celoti spraviti pod nadzor.

Urad šerifa v okrožju Butte je v soboto zvečer po lokalnem času sporočil, da je število žrtev požara naraslo na 87 in da so uspeli doslej identificirati 54 trupel, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Kalifornijski gasilci so medtem sporočili, da imajo pod nadzorom 98 odstotkov tega uničujočega požara.

Pri tem so jim nekoliko pomagale tudi vremenske razmere, saj so v minulih dneh v okrožju Butte zabeležili obilne padavine. Te so obenem povzročile nemalo preglavic, saj zdaj ne morejo dostopati do "izoliranih, strmih in grapastih območij", kjer pustoši preostanek požara.

Ta sicer navidez dobrodošel pojav je močno otežil tudi delo reševalcev, ki iščejo trupla in pogrešane. "Območja, ki so po požaru zabeležila obilne padavine, so zdaj izpostavljena tveganju drobirskih tokov in hudourniških poplav," je opozoril urad šerifa.

Požar Camp, ki je na severu Kalifornije izbruhnil 8. novembra, je uničil več kot 61.000 hektarjev površine in uničil skoraj 4000 domov ter več sto drugih zgradb. Velja za najbolj uničujoč in smrtonosen požar v tej ameriški zvezni državi doslej.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija