DA BO RAJANJE VESELO IN VARNO: Koprski policisti opozarjajo voznike pred pustom

Kronika

V naslednjih dneh se že začenjajo prireditve in ostala druženja, povezana s pustnim obdobjem. Policisti Policijske uprave (PU) Koper ob tem voznike opozarjajo, da med vožnjo v cestnem prometu ne smejo nositi pustnih mask.

Zakon o pravilih cestnega prometa namreč predpisuje, da se mora voznik med vožnjo vzdržati vseh ravnanj, ki bi zmanjševala njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila. Sem sodijo tudi pustne maske, lasulje, kostumi in podobno.

Voznikom svetujejo, naj prilagodijo hitrost veljavnim omejitvam in razmeram na cestah, ki bodo po napovedih v naslednjih dneh mokre in spolzke. Pri nenadnem zaviranju ali prometni nesreči lahko namreč različni pripomočki (deli pustnih mask, palice, orodje in drugi predmeti), ki so v kabini, poškodujejo voznika in potnike v vozilu, zato svetujejo, da jih pospravite v prtljažnik vozila.

Če vozite, nikar ne uživajte alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi in zdravil, ki zmanjšujejo sposobnost za vožnjo. Tistim pa, ki boste uživali alkoholne pijače, svetujejo, da poskrbite za druge, primernejše oblike prevoza.

Več informacij si lahko preberete tukaj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija