DA, KDAJ PA KDAJ LAHKO LAŽETE: Na primer, na prvem zmenku

Trendi

Verjetno bi se večina strinjala, da lagati ni lepo, a kdaj pa kdaj kakšna majhna, neškodljiva laž pride še kako prav. Recimo, da vam lahko pomaga pri tem, da zmenek steče bolj gladko in pripelje tudi do naslednjega. YourTango izpostavlja štiri laži, ki so dopustne na prvem zmenku.

Ti si prvi/prva, ki mi je na zabavi (na spletni strani za spoznavanje) padel/padla v oči

To verjetno ni res, ampak zakaj mu/ji ne bi malo pobožali duše s takšnim komplimentom, ob katerem bo polaskan/a. Zagotovo bolj, kot če bi mu/ji povedali resnico, da je vašo pozornost najprej ujel/a njegov/njen prijatelj/prijateljica in ste šele, ko sta se začela pogovarjati, ugotovili da vas je prvi vtis pustil na cedilu. Ali pa, da ste se na strani za iskanje sorodne duše v pogovor spustili z več kandidati/kandidatkami, po več razočaranjih pa vendarle kliknili njega/njo.

Moja družina je super, moja služba odlična, moje življenje je krasno

Mama vam gre morda na živce, s sodelavci se ne razumete najbolje in vsaj enkrat na teden imate res slab dan. Vendar prvi zmenek ni prava priložnost za razkrivanje takšnih resnic. Roko na srce, nihče ne mara godrnjačev.

Tudi sam/a sem si vedno želel/a pogledati ta film

Dobro, res nikoli ne bi padel v vaš ožji izbor, pa vendar: všeč vam je moški/ženska, s katerim/katero ste se sestali. Zato se lahko pretvarjate, da vam je všeč film, katerega je predlagal/a, da bi si ga enkrat v prihodnosti ogledala skupaj. Malo igranja v tem primeru zagotovo ne more škodovati.

Lepo, da sva se spoznala

Nekateri zmenki pač gredo po zlu, vendar to ne pomeni, da ste lahko ob slovesu nesramni. Večer, ki se ni odvijal po vaših pričakovanjih, zaključite s prijaznim slovesom, zahvalite se in povejte, da ste se imeli lepo (čeprav ste se na smrt dolgočasili). Bodite vljudni. Nato pa se poslovite.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  14 .01. 2023 ob  19: 21
super, no sedaj pa povejte kaj se lahko zlažemo na 2.zmenku?