DA SE NE BOSTE TUDI VI TAKO OPEKLI: Prodajal telefon, namesto denarja pa dobil tole

Kronika

Včeraj ob 16.34 se je na Policijski postaji (PP) Koper zglasil moški in povedal, da je prodal svoj mobilni telefon znamke Apple Iphone. Neznani moški mu je za nakup mobilnega telefona izročil pet bankovcev apoenske vrednosti 200 evrov, za katere je posumil, da so ponarejeni. Pri pregledu bankovcev je bilo ugotovljeno, da dejansko obstaja sum, da so ponarejeni. Bankovci bodo s strani policistov poslani v ekspertizo, po prejemu analize in zbranih obvestilih pa sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 130 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom v kontejner, štiri tatvine, dve kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari ter eno kaznivo dejanje ponarejanje denarja. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v štirih primerih. Policisti so v zadnjih 24 urah na območju PU Koper obravnavali štiri nezakonite prehode državne meje.

Trčenja v živali

Policisti so včeraj ob 7.23 bili obveščeni, da je voznica pred Tubljami v smeri Kozine z osebnim avtomobilom trčila v košuto, ki je obležala.

Na cesti med Harijami in Dobropoljem je voznik z osebnim avtomobilom trčil v košuto, ki je s kraja pobegnila.

Tatvine

Na gradbišču v Ankaranu je neznani storilec pristopil do parkiranega delovnega stroja, iz katerega je ukradel 200 litrov dizelskega goriva in s tem lastnika oškodoval za 300 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Na deponiji v koprskem zaledju je neznani storilec iz kontejnerja izvršil tatvino akumulatorjev v skupni teži cca. 700 kg. Z dejanjem je lastnika oškodoval za 700 evrov. Sledi kazenska ovadba.

V okolici Kopra je neznani storilec izvršil tatvino treh kubičnih metrov oljčnih drv. Lastnika je oškodoval za 300 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Grožnje in napadi

Včeraj ob 8.36 so policisti prejeli klic občana, ki je prijavil, da se pred enim od gostinskih lokalov na območju Krasa nahaja moški, ki nori, ovira in ustavlja promet ter voznikom grozi. Policisti so na kraju ugotovili, da gre za 35-letnega moškega, ki se tudi ob prihodu policistov ni umiril in ni upošteval njihovih ukazov, zaradi česar so ga vklenili in na kraj poklicali dežurnega zdravnika. Zaradi agresivnega vedenja je bil slednji s strani zdravstvenega osebja odpeljan na zdravljenje v psihiatrično bolnišnico Idrija. Zoper kršitelja sledi hitri postopek.

Ob 20.26 so policisti v Kopru, po prijavi ženske, da je v stanovanju do nje prišel bivši mož, ki je vinjen, jo odriva in verbalno napada, 59-letnemu kršitelju izdali plačilni nalog.

Neznani storilec je na parkirišču za koprsko tržnico z ostrim predmetom poškodoval lak na voznikovih vratih tam parkiranega osebnega avtomobila. Z dejanjem je lastnika oškodoval za 200 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Na enem od bencinskih servisov v Kopru je 33-letni moški z roko udaril po stavnem avtomatu E-stave, ki se nahaja v prostorih bencinskega servisa in ga poškodoval. S tem dejanjem je lastnika oškodoval za najmanj 200 evrov. Sledi kazenska ovadba.

V prometu

Ob 18.30 so bili obveščeni, da je na avtocesti A1 pri Senožečah, v smeri proti Kopru, voznik osebnega avtomobila znamke Mercedes Benz S 500, čeških registrskih oznak, prekoračil dovoljeno hitrost, in sicer je vozil 215 km/h. Policisti so vozilo izsledili v Dragonji in vozniku, 53-letnemu državljanu Hrvaške, zaradi kršitve izrekli globo v znesku 1.200 evrov in devetih kazenskih točk. Kršitelj je globo plačal takoj na kraju.  

V Kopru so ob 18.47 ustavili 33-letnega voznika osebnega vozila iz Postojne, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,68 mg/l. Vozniku je bilo odrejeno pridržanje. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje ter sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Ob 19.01 so na nekdanjem mejnem prehodu Starod na vstopu v Slovenijo ob kontroli v osebnem vozilu 25-letnega državljana Francije odkrili dva državljana Afganistana, ki nista izpolnjevala pogojev za vstop v državo. Osebi so vrnili hrvaškim varnostnim organom, 35-letnemu vozniku pa je bila izrečena globa v znesku 2.000 evrov. Tujec je globo poravnal na kraju.

Ob 21.39 so na nekdanjem mejnem prehodu Starod na vstopu v Slovenijo ob kontroli v osebnem vozilu 23-letnega državljana Albanije odkrili dva državljana Albanije, ki nista izpolnjevala pogojev za vstop v državo. Osebi so vrnili hrvaškim varnostnim organom, 23-letnemu vozniku pa je bila izrečena globa v znesku 2.000 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija