DA VAM NA CESTAH NE BI DRSELO, SKRBIJO V DRUŽBI CPK: Letošnjo zimo pa so poskrbeli še za nekaj drugega - nasmehe na obrazih!

Izola

Prišla je  zima in z njo povezane zimske radosti, pa tudi kakšne neljube nevšečnosti na naših poteh. Da vam na cestah ne bi drselo, skrbijo v družbi CPK d.d., kjer že več kot 50 let odgovorno, vestno in pazljivo skrbijo za varnost na voziščih. Letošnjo zimo pa so poskrbeli še za nekaj drugega, kar pričara nasmeh na obraze mnogih, predvsem otrok.

V prazničnem novoletnem času so se odločili, da podarijo brezskrbne ledene užitke malo drugače. Zato kot generalni sponzor Ledenega otoka v Izoli vabijo vse, da skupaj z njimi in s svojimi najdražjimi podoživite zimske radosti, ki jih letos premierno ponuja drsališče v izolskem praznično okrašenem parku Pietro Coppo. Vsak torek od 15.00 do 17.00 lahko drsališče uporabite brezplačno.

Tanja Mejak iz CPK je pojasnila, da so z veseljem podprli idejo o ledenem otoku, ki bo še popestril dogajanje v veselem decembru in omogočil brezskrbno drsanje tudi tistim, ki se za to sicer ne bi odločili. "Druženje, smeh in zabava so tisto, kar si bodo otroci zapomnili in veseli smo, da smo svoj del k temu prazničnemu vzdušju lahko prispevali tudi v CPK," je še dodala Mejakova.

V CPK sicer skrbijo za zimsko službo in zagotavljajo prevoznost tudi v najtežjih zimskih razmerah na 1.908 kilometrih cest, od tega je 110 kilometrov glavnih cest, 623 kilometrov regionalnih cest in 1.175 kilometrov lokalnih cest ter javnih poti v primorskih, kraških in notranjskih občinah, pokrivajo pa tudi del ljubljanskega področja (Cerknica …). Pravočasno so tako poskrbeli za pregled in pripravo potrebnih vozil, s katerimi zagotavljajo vozne razmere na cestah, in za zadostne količine posipnih materialov. Ko bo potrebno, bodo tako njihove službe prve odrinile na pot. Za varnost v cestnem prometu pa lahko veliko storimo tudi sami, zato v CPK svetujejo, da vozniki pred odhodom spremljajo stanje na cestah, upoštevajo podaljšanje potovalnega časa in prilagodijo vožnjo razmeram na cesti.