DALMACIJA POD VODO: Pustošila močan dež in veter, valovi visoki več kot 5 metrov! (VIDEO)

Kronika

Močan južni veter in dež sta povzročila vrsto težav v prometu v hrvaški Dalmaciji. Na morju pri Dubrovniku so izmerili valove v višini do 5,5 metra, pri Splitu pa do enega metra, zaradi česar so prekinili ladijske povezave z otoki. V Splitu je veter s hitrostjo več kot 90 kilometrov na uro lomil veje dreves, poročajo hrvaški mediji.

Fotografija je simbolična.

Velika zlomljena veja je v Splitu med drugim poškodovala parkirani avtomobil, navaja portal dalmacijadanas.hr. Objavili so fotografijo, na kateri je videti, da je veja padla čez cesto in poškodovala sprednjo polovico vozila, ki je bilo parkirano na nasprotni strani cestišča. Kot poudarjajo, je bila sreča, da v tem trenutku ni bilo mimoidočih.

V Dalmaciji piha močan južni veter, ponekod v zaledju Splita je hitrost vetra presegla 100 kilometrov na uro. V zaledju Dalmacije je dež povzročil hudournike in poplave, je poročala regionalna televizija N1. Neurje je zajelo tudi Šibenik.

Zaradi poslabšanih vremenskih pogojev so prekinili več ladijskih, trajektnih in katamaranskih povezav med celino in otoki, je poročal hrvaški avto klub (Hak). Voznike so opozorili tudi na nevaren veter na avtocesti Reka-Zagreb ter na mostu na otok Krk.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija