DANILO MARKOČIČ: Buren in zahteven mandat, a mnogo uresničenih projektov (VIDEO)

Izola

V občini Izola se je z 29. novembrom pričelo predčasno glasovanje za župana, ki bo potekalo še 30. novembra in 1. decembra, nato pa bodo občanke in občani svoj glas lahko oddali na voliščih v nedeljo, 4. decembra. Danilo Markočič, aktualni izolski župan, te dni preživlja v družbi Izolank in Izolanov, se z njimi pogovarja in obuja spomine preteklih štirih let.

Začetek njegovega mandata ni bil ravno spodbuden, saj je takoj ob nastopu izvedel za skoraj dvomilijonsko zadolžitev občine. V trenutku, ko bi marsikdo vrgel puško v koruzo, je Markočič skupaj z vztrajno in izkušeno ekipo poskrbel za poplačilo dolga in nemoteno delovanje Občine. Sledila je dvoletna epidemija koronavirusa, ki se je pričela manj kot leto dni kasneje. V obdobju omejitev, vezanih na izredno situacijo, so se na občini Izola osredotočili na pripravo zahtevne dokumentacije za pridobivanje evropskih sredstev za predvidene projekte. "Danes lahko rečem, da smo uresničili številne projekte, ki smo si jih zadali ob začetku prvega mandata in več kot zadovoljen in ponosen sem na vse, kar smo naredili," pravi aktualni izolski župan.

Zakaj glasovati za Danila Markočiča

Zakaj bo Marijan Novak glasoval za Danila: Ker živi Izolo s srcem in dušo. Ker je vedno konstruktiven in povezovalen. #danilomarkocic #gremonaprej #nelekajtudikako

Objavil/a Izolska županova lista dne Torek, 29. november 2022

V tem času se je moral soočiti z marsikaterim izzivom in požreti veliko sovražnih besed ter laži, tako o njem kot o njegovih sodelavcih in najbližjih. Tako se je predvsem v zadnjem letu znašel v vsaki številki Megafona, sovražno nastrojenega in enostranskega medija v zasebni lasti Aca Kabanice. Kljub temu, da so v člankih navajali neresnične in nepreverjene informacije ter jih maličili in negativno napihovali, se Markočič na provokacije ni odzival. Megafon že ves čas trajanja predvolilne kampanje podpira in na razne načine pomaga Milanu Bogatiču, županskemu kandidatu stranke Gibanja Svoboda. Na tej točki pa se postavlja vprašanje, kakšen dogovor sta sklenila Bogatič in Kabanica, pa tudi, kakšne posledice bo tovrstna pomoč imela za občanke in občane v prihodnosti.

Zakaj glasovati za Danila Markočiča

Zakaj bo Dario Peroša glasoval za Danila: Ker je bilo veliko projektov v Izoli izvedenih uspešno in bodo zagotovo z naslednjim mandatom tudi. #danilomarkocic #gremonaprej #nelekajtudikako

Objavil/a Izolska županova lista dne Ponedeljek, 28. november 2022

Markočič kljub vsemu upa, da so ga Izolanke in Izolani spoznali kot povezovalnega, kot osebo, ki vedno išče kompromise in uresničuje zastavljene cilje. V teku so številni projekti, med katerimi je izgradnja Istrskega kulturnega centra ter večnamenskega doma Šared, obnova Osnovne šole Vojke Šmuc in ribiške infrastrukture, nadzidava zdravstvenega doma in pridobivanje dokumentacije za izgradnjo večstanovanjskega objekta v Livadah. Želi si, da bi se začeti projekti zaključili tako, kot je bilo zastavljeno in dogovorjeno z občani. "Za uspešno nadaljnje uresničevanje ciljev je ključna prisotnost uigrane in strokovne ekipe, ki deluje na konstruktiven način," je prepričan Markočič.

Občane in občanke zato vabi, da se v nedeljo, 4. decembra, udeležijo volitev in obkrožijo številko 2 pred njegovim imenom. "Verjamem, da bodo občani in občanke pravilno presodili. Izola je domačno in prijetno mesto, kjer se domačini počutimo varne, mirne in medsebojno povezane. Želim si, da bi Izola taka ostala tudi v prihodnje," zaključuje izolski župan.