DEKLE, NAJDENO PRI PORDENONU, VEČKRAT ZABODENO: Preiskovalci rekonstruirajo dogajanje (FOTO)

Kronika

Včeraj smo poročali, da je bilo truplo 22-letne Benečanke Giulie Cecchettin najdeno včeraj dopoldne na območju Pordenona. Dekle je bilo pogrešano teden dni, prav tako njen nekdanji fant, 22-letni Filippo Turette, ki so ga danes aretirali v Nemčiji. Prvi ogledi trupla so pokazali, da je bilo dekle večkrat zabodeno, nato pa so jo potisnili po grebenu.

22-letnika doma iz kraja Torreglia pri Padovi, ki je osumljen umora svojega nekdanjega dekleta, so danes prijeli v Nemčiji, blizu Leipziga. Potoval je s svojim avtomobilom. Za njim je bila razpisana tiralica, zato bo o njegovi izročitvi Italiji odločal nemški sodnik.

Truplo mlade Benečanke je bilo oblečeno v ista oblačila, kot jih je nosila na večer izginotja. Včeraj ob 11.30 so ga približno 50 metrov nad cesto med Piancavallom in Barcisom v gozdu našli člani civilne zaščite.

Giulia in Filippo

Na truplu so bile vidne sledi več vbodov in različne podplutbe, ki so verjetno nastale ob padcu. Po rokah, dlaneh, glavi in vratu so bile vidne sledi rezila, kar naj bi nakazovalo, da se je poskušala braniti. Več podatkov naj bi dala obdukcija, ki jo bodo opravili v prihajajočem tednu, predvsem podatek, kdaj je dekle umrlo.

Videoposnetek, ki je nastal v kraju Fossὸ.

Preiskovalci medtem poskušajo rekonstruirati dinamiko dogajanja. Našli so videoposnetek, ki je nastal v kraju Fossὸ, iz katerega je razvidno, da sta se sprla, da jo je Turette napadel, da je bila poškodovana in da je krvavela. Poskušal naj bi ji preprečiti pobeg. Na kraju napada, kjer so bile sledi krvi, so našli lepilni trak, vendar preiskovalci ne morejo potrditi, ali je povezan s primerom.

Turette naj bi pred izginotjem na spletu iskal informacije o opremi za preživetje v gorah in gorske poti na Tirolskem. Več odgovorov bi morda lahko dal njegov avtomobil Fiat punto, črne barve, v katerem preiskovalci predvidevajo, da bi lahko našli več dokazov o zločinu.

Minulo sredo je njegov avtomobil peljal skozi avstrijski Lienz. Pred tem naj bi prečkal mejo z Avstrijo v Trbižu, nadaljeval pot do Beljaka in nato do Lienza. Policija ga je preko medijev pozivala, naj se preda. Danes so ga, kot že omenjeno, prijeli nemški policisti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija