DELOVNI MIGRANTI V ITALIJI, POZOR! Ta mejni prehod bo odprt le do ponedeljka

Slovenija

Bivši mednarodni mejni prehod Robič na meji z Italijo, ki je od ponedeljka znova odprt, bo ostal odprt do 30. marca, so danes sporočili z notranjega ministrstva. Odprt je med 5. in 23. uro.

Začasni mejni prehod Robič, ki ga je policija vzpostavila na podlagi zakona o nadzoru državne meje, lahko prečkajo prebivalci Slovenije, ki so dnevni delovni migranti v Italiji, in osebe, ki izkažejo nujnost prestopa meje zaradi nujnega izvajanja gospodarskih ali kmetijskih čezmejnih dejavnosti, so danes sporočili z notranjega ministrstva.

Dnevni delovni migranti morajo pri prehodu meje imeti pri sebi potrdilo delodajalca, ostali upravičenci pa potrdilo lokalne skupnosti, ki upravičuje nujnost prestopa državne meje, so še pojasnili.

V skladu z ukrepi za omejitev širjenja okužb z novim koronavirusom je Slovenija zaprla mejo z Italijo. Na cestah je vzpostavila kontrolne točke v Vrtojbi, Fernetičih, Škofijah in Krvavem Potoku ter sedaj znova tudi v Robiču.

Na nadzornih točkah morajo tuji državljani pri vstopu v Slovenijo predložiti dokazilo o negativnem testu na prisotnost koronavirusa oziroma se jim vstop dovoli, če je njihova telesna temperatura nižja od 37,5 stopinje Celzija.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija