DELOVNIK SE SAMODEJNO KONČA OB DOLOČENI URI: Podjetje, ki spodbuja uravnoteženost med službo in prostim časom (FOTO, VIDEO)

Trendi

Podjetje Softgrid Computers iz mesta Indora v Indiji je nedavno poskrbelo za preobrat v delovnih razmerah. Svojim zaposlenim so namreč omogočili zdravo ravnovesje med delom in prostim časom, kar je v sodobni družbi žal redkost.

Podjetje je razvilo poseben program, ki se samodejno vklopi vsak dan in na zaslonih delavcev se pojavi opozorilo, da se je delovnik končal in da bo delo po 10 minutah onemogočeno. Zaposleni imajo tako dovolj časa, da shranijo opravljeno delo in izklopijo računalnike. S tem podjetje sledi smernicam Svetovne zdravstvene organizacije, ki opozarja, da delo, ki presega 55 ur na teden, povečuje možnost za možgansko kap in smrt zaradi bolezni srca.

Pri Softgrid Computers se zavedajo, da so zadovoljni in zdravi zaposleni ključni za uspešnost podjetja, zato jim želijo zagotoviti kakovostne delovne pogoje in spodbujati dejavnosti izven delovnega časa. Podjetje se osredotoča na razvoj programske opreme in ima približno 40 zaposlenih. Njihov pristop k delovnim razmeram je naletel na pozitiven odziv, saj se zaposleni pohvalijo z izjemno kulturo dela in uvidevnim delodajalcem.

Podjetje Softgrid Computers je samo eno izmed mnogih, ki poskušajo zagotoviti boljše delovne pogoje za svoje zaposlene. Veliko podjetij se zaveda, da so zadovoljni zaposleni ključni za doseganje ciljev in uspešnost podjetja. Nekatera podjetja so uvedla celo politiko neomejenega dopusta ali fleksibilnega delovnega časa. Tudi države se zavedajo pomembnosti zdravih delovnih razmer, zato so sprejete zakonodaje, ki določajo omejitve delovnega časa in zagotavljajo pravice zaposlenim glede dopusta, prostovoljnih dejavnosti in varnosti na delovnem mestu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija