DESETI DAN PO IZGINOTJU MALČICE DANKE ILIĆ POVSEM BREZ SLEDI? Razrešen misterij dveh žensk z Dunaja (FOTO)

Kronika

Praktično je nemogoče, da bi malčica, ki bo junija letos dopolnila dve leti, enostavno odtavala s kraja in izginila. Kaj se je zgodilo, pa še po desetih dnevih preiskave, v katero je poleg srbske vključena tudi avstrijska policija in Interpol, ostaja misterij. Za videoposnetek, ki je nastal na Dunaju in za katerega sta celo starša male Danke Ilić menila, da je na njem njuna hčerka, pa se je izkazalo, da na njem vendarle ni ona.

Še ne dveletna Danka Ilić je izginila 26. marca okoli 13.00 v Banjskem Polju na vzhodu Srbije. Njena mama je prišla v odročno vas, saj je tam pred leti stanovala in s seboj pripeljala malčico ter starejšega sina. Medtem, ko je slednjemu dajala vodo, naj bi Danka izginila. Najprej jo je začela iskati sama, nato je poklicala moža in šele eno uro in pol zatem, ko hčerke ni našla, je obvestila policijo.

Od takrat je v mirni srbski vasici blizu Bora obsedeno stanje. Ves čas so prisotni policisti in druge službe, vodniki službenih psov, območje so prekopali z bagri, večkrat prečesali več kilometrov območja, večkrat zaslišali domačine. Dostop do vasi je bil do pred dnevi zaprt.

Minulo soboto zvečer je srbski državljan, ki kratek čas živi na Dunaju, opazil na tramvajskem postajališču deklico v družbi dveh Romunk, ki se mu je zdela izredno podobna Danki. Posnel jo je in videoposnetek izročil policistom. V preiskavo se je vključila dunajska policija, ki je po nalogu avstrijskega državnega tožilstva izdala odredbo za iskanje žensk s pomočjo fotografij. Celo starša male Danke sta po ogledu videa menila, da je na njem res njuna hčerka, a se je izkazalo, da temu ni tako.

Kot je sporočila avstrijska policija, so ugotovili identiteto obeh žensk. "Na podlagi preiskave in spremljajočih dejstev je mogoče jasno in brez kakršnegakoli dvoma izključiti povezavo med osebama, prikazanima na objavljenih posnetkih in pogrešano deklico," so sporočili. Dodali so, da dunajska kriminalistična policija nadaljuje preiskavo.

Po poročanju medijev gre za 36-letno Romunko, ki dela na Dunaju. Kot je povedala za avstrijski Kosmo, je bila na obisku v Welsu in v nedeljo ponoči prejela več sporočil, da je na vseh družbenih omrežjih, na srbski in romunski televiziji, da se deli video z njenim obrazom in da jo iščejo zaradi pogrešanega otroka.

Že v nedeljo je odšla na policijo v Welsu in prosila za pomoč, a naj bi jo poslali domov in ji svetovali, da se oglasi na policiji na Dunaju, v okrožju, kjer živi. To je storila v torek. Policijo je tudi prosila, naj ji pomagajo in zaščitijo njo, otroka ter njeno mamo, s katero je na fotografijah. Zelo se je bala, da bo izgubila službo, saj je bil njen obraz povsod.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija