DO SMRTI NAJ BI PRETEPEL MATER, UPOKOJENO UČITELJICO: Nasilje naj bi trpeli tudi soproga in najstniška hčerka

Kronika

Novogoriško tožilstvo je zoper 68-letnega D.K. iz Črnič vložilo obtožbo zaradi umora, zanemarjanja mladoletne osebe in nasilja v družini. Pred petimi meseci je do smrti pretepel svojo mater, 91-letno nekdanjo učiteljico, pišejo Primorske novice.

Slika je simbolična.

V domači hiši v Črničah je 68-letnik živel z materjo, 60-letno soprogo in 19-letno hčerko. Nasilen naj bi bil do vseh. Umoru 91-letnice, ki se je zgodil v začetku septembra lani, naj bi botrovalo sovraštvo, jeza in dolgotrajen spor.

68-letnik naj bi poklical nujno medicinsko pomoč in rekel, da je mati padla po stopnicah. Ko so reševalci prišli na kraj, je bila ženska že mrtva. Obtoženi naj bi, da je padla po stopnicah, zatrdil tudi policistom. Hčerka pa naj bi policistom povedala, da sta se babica in oče pred dogodkom sprla, piše časnik.

Policisti so okoliščine dogodka podrobneje raziskali ter 68-letniku kmalu odvzeli prostost. Po zaslišanju je preiskovalna sodnica zanj odredila pripor. Po ugotovitvah kriminalistov je moški večer pred smrtjo pretepal mater tako dolgo, da je zaradi poškodb okoli 8. ure umrla. Pri pretepanju ni uporabil nobenega predmeta. Pred prihodom reševalcev, policistov in kriminalistov naj bi moški nekaj sledi kaznivega dejanja sicer uspel odstraniti, piše časnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija