DOBROSRČNA PRAZNIČNA GESTA PODJETJA CPK: Namesto poslovnih partnerjev so obdarili socialno ogrožene otroke

Koper

CPK, družba za vzdrževanje cest, gradbeništvo in druge poslovne storitve, se je v teh dneh odločila za dobrodelnost. Namesto poslovnih daril bodo raje obdarili tiste, ki pomoč najbolj potrebujejo. V sodelovanju z Lariso Štoka in njenim humanitarnim društvom Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki bodo polepšali božične praznike sedmim socialno ogroženim otrokom.

"Ker so težki časi in je to tudi za otroke težko obdobje," pojasnjujejo v CPK, "smo želeli obdariti socialno ogrožene otroke". Povezali so se z obalnim društvom Palčica pomagalčica, kjer so jim dodelili sedem otrok, potrebnih pomoči. Z njihovo pomočjo bo imelo teh sedem otrok letos bistveno lepše praznike.

V koprskem CPK so prejeli seznam želja izbranih sedmih dečkov. "Njihove želje so bile skromne, nekateri si želijo zgolj slaščico, na primer Fererro Roche, ki ga še niso poskusili," opisujejo v podjetju. Poleg tega, da so jim uresničili njihovo skrito željo, pa so darilu dodali še copate, nogavice ali majico

Sodelovanje s podjetjem CPK je z lepimi besedami opisala tudi Larisa Štoka, predsednica društva Palčica pomagalčica. "Gospa Aleksandra iz podjetja CPK je stopila z menoj v stik na prisrčen in topel način, kasneje pa smo jih obiskali tudi v njihovem podjetju, kjer je čutiti topel utrip," je dejala, ob tem pa izpostavila tudi, da je podjetje že v preteklosti pomagalo družinam zaposlenih, če so se znašli v stiski.

"Preko pogovora sva se odločili, da bodo pristopili k naši akciji za praznično sočutne dni. V okviru akcije so obdarili sedem otrok, ki so še ostali na seznamu. Na njem se znajdejo predvsem otroci, ki so sami ali so njihovi sorojenci hudo bolni, letos pa smo vključili tudi otroke iz socialno šibkih družin po predlogu vrtcev in šol," je pojasnila Štoka. Otroke na šolah in vrtcih izbere posebna 'palčica', prostovoljka, ki društvu posreduje ime otroka, katerega starši so pomoč pripravljeni sprejeti.

"Podjetju CPK smo predstavili še en projekt, ki bo zaživel v naslednjem letu", je še razkrila Štoka. S projektom Ujemi sanje želijo pomagati otrokom, ki imajo skrivne talente ali željo po njih, a si treningom, učnih ur, opreme in podobno ne morejo privoščiti. V tem projektu bi nadarjenemu otroku omogočili, da razvija svoje talente. CPK je odprtih rok pristopilo tudi k temu projektu, da se mu pridružijo pa spodbujajo tudi vse ostale, "saj je v teh časih še toliko bolj pomembno, da mislimo na otroke in jim čim bolj pomagamo", zaključujejo v podjetju.