DOMAČINU JE PREKIPELO: Zaradi turistov med Dragonjo in Sečovljami poklical policijo

Kronika

Da je turistična sezona za prebivalce Slovenske Istre pravi zalogaj, pričajo velike gneče na cestah in plažah. In čeprav naj bi domačini vsaj na lokalnih cestah lahko "zadihali", turisti zelo pogosto ne upoštevajo prepovedi in se z vožnjo čez vasi skušajo izogniti zastojem na glavnih cestah. Enemu izmed domačinov pa je včeraj prekipelo.

Ob 12.30 je občan poklical policijo in prijavil, da po lokalni, povezovalni cesti Dragonja–Sečovlje vozijo vozila, ki ne sodijo v lokalni promet. Zaradi neupoštevanja prometne signalizacije so policisti štirim kršiteljem izdali plačilni nalog, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Spomnimo, da globa znaša 200 evrov.

Tovrstnih kršitev je, predvsem med poletno turistično sezono, veliko. "Stalne prisotnosti policistov na vseh teh cestah sicer ne moremo zagotavljati, kljub temu pa svoje delo skušamo prilagodili tudi tem prometno varnostnim razmeram," pravijo na koprski PU, kjer na vse voznike apelirajo, da upoštevajo postavljeno prometno signalizacijo in ne vozijo po cestah, ki so namenjene le za lokalni promet, saj s tem otežujejo dnevno življenje domačinom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Šetaj.dalje |  12 .08. 2022 ob  18: 31
Ob združitvi obalnih redarjev se ni nič spremenilo glede vodstva, načina dela in mentalitete. Vodstvo se je samo preselilo v Koper, razlika je pa samo v tem, da so si povečali plače in ostale davkoplačevalske bonitete. Zelo dobri redarji, ki so razumeli nas občane, so dali odpoved, nekaj redarjev je celo na trajni bolniški. Dokler bodo na vladavini v redarstvu in inšpektoratu Ivan Koljesnikov, Vasko Koljesnikov, Ester Morato, Denis Udović, Marja Ličen, Igor Rakar, Bogdan Gerk, Edi Pekica in podobni, lahko pričakujemo takšne in še slabše situacije. Neštetokrat smo občani prosili za pomoč tako redarje kot inšpektorje, odgovor je pa bil, da nimajo dovolj kadra ali se sploh niso odzvali na telefonske klice. MU Istra je nastal samo zaradi interesov določenega kroga ljudi inz vseh štirih občin. Že samo to, da vodstvena mesta zasedajo redarji z srednjo šolo, a zahtevana je najmanj visoka šola, nam lahko jasno da vedeti, da je klientelizem in korupcija vsakdanjik na obalnih občinah. Sebastijan Miskulin nima in nikoli ni imel pogojev za vodjo in je sedaj vodja izpostave v Piranu, isto velja za Sašota Jurcana iz Izole, Valter Andrejašič je isto vodja izpostave s srednjo šolo že vrsto let, v Ankaranu pa isto zaseda mesto vodje Boštjan Humar, ki prav tako nima nobenih pogojev. Da ne govorim o njihovem obnašanju do občanov, predvsem s strani Miskulina in Jurcana, dve osebi polni furstracij, ki se izživljata nad občani. To se vsi župani dobro zavedajo, samo modro molčijo in pripravljajo predvolilne sladke besede in nasmeške za občane. Res " vzorno in pohvalno".
Martin Kacur |  12 .08. 2022 ob  17: 32
45
In še avtocesto jim bomo delali. Va a kagar.
Redarje naterat da kasirajo.
Poln kufer imam teh kao turistov.
Andrej_pepi |  12 .08. 2022 ob  16: 44
33
kot je povedal KošaMona - če nekega dejanja ne obsodiš ali uveljaviš potem to ni kazen. Kazen pomeni da za svoje dejanje nosiš posledice. Ob koncu dneva je ta napis samo tabla. Nima svoje funkcije, ni preverjanja, ne more preprečiti da voziš mimo in noben te zaradi vožnje mimo te table ne bo kazensko preganjal. En prazen nič in ljudje se jezijo.
Grozny |  12 .08. 2022 ob  16: 20
25
@KošaMona.... Ma lahko piše anka 1000... Če ni kontrole....
Boršteran |  12 .08. 2022 ob  15: 56
32
Pravilno!! Ce je namenjeno lokalnemu prometu naj tako tudi bo. Kazen naj se zviša na 500€!
Živaj |  12 .08. 2022 ob  14: 07
53
So študenti na križišču pri Marički in v Sečovljah, zatopljeni v svoje telefonine, bi lahko šel cel vlak mimo, pa nebi opazili.
Miura |  12 .08. 2022 ob  12: 56
51
Ni samo Dragonja in Sečovlje, po stari šmarski, po Olmu, pod nadvozom pri Marjetici, itd. itd. Par dobrih kazni, pa bi se mogoče streznili
Grozny |  12 .08. 2022 ob  12: 16
65
Ben, in kje so redarji? Prej ko so bli še vsaka občina zase, se jih je še kaj videlo. Odkar so pa pod eno streho jih pa sploh ni videt....
Piranski so vedno nekje na Lucanu ali pa v Padni, Izolski so v Kortah, Koprski urejajo promet v Pučah, Ankaranski pa talajo listke na Lazaretu....