DRAMA NA PETROLOVEM BENCINSKEM SERVISU: Ni hotel pokazati potrdila PCT, zato je zaklenjen avto pustil ob točilnem mestu! (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Z današnjim dnem je v veljavo stopilo precej razširjeno določilo o izpolnjevanju pogoja PCT. Med drugim ga morajo preverjati tudi na bencinskih servisih, konkretno pri Petrolu so se odločili, da bodo pri strankah izpolnjevanje tega pogoja preverjali še pred točenjem goriva in pred vstopom v prodajalno. Nov ukrep pa je danes v Brežicah že naletel na močno nestrinjanje.

Kot poroča Svet24, je v Brežicah na enem izmed Petrolovih bencinskih servisov že prišlo do incidenta, povezanega z obveznostjo izkazovanja pogoja PCT. Občan je skušal natočiti gorivo, a ker uslužbencu ni želel pokazati potrdila PCT, mu ta ni pustil, da natoči gorivo. Moški je na navodila uslužbenca odreagiral tako, da je izstopil iz avtomobila in ga zaklenil, vozilo pa pustil parkirano na točilnem mestu.

Poslovalnico je prijavil tudi policiji, ker da od njega nezakonito zahtevajo osebne zdravstvene informacije. A se policisti na njegovo prijavo niso odzvali, so pa mu pojasnili, da se mora zahtevam uslužbenca ukloniti.

Omenjeni dogodek je policiji prijavil tudi uslužbenec bencinskega servisa, tedaj naj bi na kraj prišli tudi policisti. Kot poroča STA, je avto je po prijavi Petrola odstranila policija, ki zdaj vodi postopek zoper osebo.

Po poročanju spletnega portala Svet24 naj bi moški avtomobil pustil na črpalki, ponj pa naj bi prišla partnerka in ga odpeljala v službo. Moški je dogajanje posnel in tudi objavil na družbenem omrežju Facebook, videoposnetek pa je prejel že preko 1,5 tisoč komentarjev in 2,6 tisoč delitev.

Objavil/a Vizualne Rešitve Završek dne Torek, 14. september 2021

Kot pojasnjuje Brežičan, se mu ne zdi smiselno zaposlenemu na Petrolu kazati svoja zdravstvena dokazila, je pa uslužbencu dejal, naj mu on "pokaže dokazilo, da nima spolno prenosljivih bolezni". S svojim dejanjem je, kot pravi, poskrbel za "gužvo" na bencinski črpalki, ob tem pa je tudi druge pozval, naj ravnajo enako kot on

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  15 .09. 2021 ob  19: 06
Samo da je proti.
Pjero Panin |  15 .09. 2021 ob  19: 05
Aleluja in pol se javi na prosto delovno mesto kao cuvaj/varnostnik...
Ma rajsi grem za pomocnika zupniku ob pogrebih,mu bom drzal sveto vodo za poskropit
ojoj |  15 .09. 2021 ob  17: 55
Stroka? Poslusaj to med vrsticami pa bo vsem enkrat za vselej jasno cemu ta ukrep!

Https://val202.rtvslo.si/2021/08/vroci-mikrofon-318/

@ vseved
Ce sem prav razumel Logarjevo bos po novem letu zopet v kategoriji necepljenih, ups koga so nategnili tebe ali necepljene, vprasam za prijatla. Joj imas pa moznost 3. pika (zopet pogoj )pol bo pogoj 4 pa 5 pa 6 pa 7, le poslusaj kaj pove ST(r)OKA!
noben |  15 .09. 2021 ob  17: 04
resno?
naj nanizam par dejstev, ki so dokazana.
PCT ne pokaže, če imaš akutni dermatitis oziroma kaj ti povzroča flatulenco, ampak samo par podatkov, vezanih na cepljenje in okužbo/prebolelostjo s COVID-om.
Če ima zaposleni na servisu spolno prenosljive bolezni, so to točno to: spolno prenosljive bolezni. Če nimaš namena spolno občevat z zaposlenim na bencinskem servisu, obstaja res malo možosti, da bi se okužil s spolno prenosljivo boleznijo in je skrb odveč.
Pa čeprav je resnica temelj sarkazma, dajmo sarkazem na stran.
Res se mi ne zdi smiselno delat škodo servisu, namenoma povzročat vrsto in s tem verjetno marsikomu povzročat preglavice, še najmanj pa vabit druge v enako početje.
In, a je res treba toliko preklinjat? Brez olike, brez spoštovanja do ničesar,.....ena sama nepotrebna jeza.
Cela stvar na koncu izpade obratno kot bi si ta čudak želel, ker kaže, da ni nič boljši od teh, proti katerim je. Za ta namen so demonstracije.
Res ne razumem tiste, ki hvalite to početje... nič dobrega ne prinese, samo še bolj očitno postane, da je vedno več samooklicanih 'vretenčarjev' nič drugega kot en kup egocentričnih snežink.

...na trenutke se mi je zdelo, da gledam Portča na metamfetaminih, brez heca.
vseved |  15 .09. 2021 ob  16: 11
@obala1, zakaj je treba vreščat na prodajalke, delavce na servisih, poštne uslužbence ... in kazat svoj primitivizem? Kaj ne poznamo več normalne ,komunikacije. Sploh pa, nobeden te ne sili v trgovski center ali k frizerju.Če pa že hočeš ,drži se pravil!
vseved |  15 .09. 2021 ob  15: 54
@obala1, delavec na servisu samo opravlja svoje delo in ni nič kriv, da so v veljavi ti neživljenski ukrepi. Seveda pa vam maminin sinčkom, ki niste ustvarili centa z svojim delom in trudom, to nerazumljivo.
Obala1 |  15 .09. 2021 ob  15: 48
Tipu iz Brezic svaka čast , car si …se će bi to naredilo već oseb bi bilo super ….@vseved koliko moraš biti butast, da ne razumes kako bi moral nekemu delavcu na benzinski ali trgovini ali v baru, kazat to ali kaksno drugo potrdilo…kdo so oni, da to zahtevajo ( seveda po dispozicijah družbe ) ali kdo je vlada, da doloca taksne ukrepe? To me res spominja na fašizam ali apartheid …
vseved |  15 .09. 2021 ob  14: 35
-10
Zarja, kaj tebi ni jasno? Zaradi tebe in necepljenih so uvedli te nečloveške ukrepe ! Ampak v svoji zaslepljenosti krivite vse ostale. Res ste mentalni nedonošenčki.
Zarja |  15 .09. 2021 ob  14: 23
Vseved kaj tebi ni jasno ? Kolk folka ne ve kaj je tu bistvo ? Čakam , ko ti zaprejo vodo, elektriko in še kej , kaj boš komentiral ? Drgač pa tipo pravilno si naredu.
vseved |  15 .09. 2021 ob  14: 14
@ alfa, obstajajo aplikacije kjer natočiš in plačaš brez obiska prostorov . Ampak ne , glupantropi tega pač ne veste.
vseved |  15 .09. 2021 ob  14: 11
-4
Vsak dan baje izgine nekaj deset živalskih vrst . Kako uspe preživet takim glupantropom?
alfa |  15 .09. 2021 ob  14: 10
15
pravilno...tudi uslužbenci so mi dolžni pokazat TEST da ni okužen,ne dokazilo o cepljenju ampak T E S T,..ker cepljeni lih tako prenašajo okužbe ,medtem ko testiranci smo varni za dužbo..to bi moralo bit obojestransko