DRAMA V LIVADAH: Grozil, da se bo samopoškodoval, v lisicah končal v izolski bolnišnici (FOTO)

Kronika

V Livadah v Izoli se je danes odvijala prava drama. Mlajši moški naj bi grozil, da se bo vrgel z balkona. Grožnje k sreči ni uresničil, so ga pa policisti vklenjenega odpeljali, smo neuradno izvedeli. Kaj se je dogajali v Livadah, so nam pojasnili tudi na policiji.

Po naših neuradnih informacijah, naj bi šlo za približno 30 let starega moškega, ki naj bi bil policiji že znan zaradi izbruhov nasilja. Policija naj bi ga v preteklosti že obravnavala zaradi pretepov nekdanjih deklet. 

Ker je obstajala nevarnost, da bi moški lahko skočil z balkona, so gasilci pod blok postavili blazino.

Na Policijski upravi (PU) Koper so nam povedali, da so prijavo prijeli ob 11.54. Klicatelj jih je obvestil, da se je v Izoli moški zaprl v stanovanje in da obstaja nevarnost, da se samopoškoduje. Na kraj so zato poleg policistov takoj odhiteli tudi gasilci in zdravnik.

"Čez slabo uro so policisti vstopili v stanovanje, kamor je prišel tudi zdravnik, ki je moškega pregledal, zatem pa so ga odpeljali z reševalnim vozilom. Za preprečitev samopoškodovanja so policisti uporabili sredstva za vezanje in vklepanje ter ga spremili do izolske bolnišnice," so nam pojasnili na koprski PU.

Več podrobnosti zaradi varstva osebnih podatkov vpletenih javnosti ne morejo posredovati.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  24 .01. 2021 ob  23: 04
Tudi večina komentatorjev je vsaj tako zgleda precej obupala nad sabo...in ne samo nesrečnik o katerem teče beseda...Ne obupajte...Borite se s sabo in ne z drugimi...samo tako lahko zares zmagate...
td |  23 .01. 2021 ob  10: 25
13
Grožnje k SREČI(!) ni uresničiljQuery1123013350547609830676_1611393783172 Vsaj bi se lahko novinar vzdržal bedastega komentarja, ko preberem zgodovino tega izmečka. In zahvaljujoč zakonom, ki jih imamo, bomo prej ali slej zelo verjetno brali, da je nekdo ubil svoje bivše dekle, prej ali slej mu bo uspelo, država pa mu omogoča v imenu varovanja NJEGOVIH človekih pravic, da dela kar hoče. Grozno.
vseved |  23 .01. 2021 ob  07: 35
10
Škoda , da se ni fuknil z balkona.
Kukurux |  22 .01. 2021 ob  20: 19
Groznja z samoposkodbo ali smrtijo je oblika izsiljevanja oz.manipulacije in ne dusevna bolezen.
Ljudje ki se zdravijo zaradi poskusov samomora v dusevnih bolnicah so resevalci uspeli osebo spravit k sebi ko je ze imela prerezan vrat ali prezivela padec,in to se zgodi lahko povsem neopazno in potihem
zoran13 |  22 .01. 2021 ob  19: 29
STIGMA

Kaj je družbena stigma

"Družbena stigma v kontekstu zdravja je negativna povezava med osebo ali skupino ljudi z določenimi značilnostmi in določeno boleznijo. Ob izbruhu to lahko pomeni, da so ljudje ožigosani, stereotipizirani, diskriminirani, ločeno obravnavani in/ali izgubijo status zaradi zaznane povezave z boleznijo. Takšna obravnava lahko negativno vpliva na obolele in njihove skrbnike, družino, prijatelje in skupnosti. Prav tako so lahko stigmatizirani ljudje, ki nimajo bolezni, a si delijo druge značilnosti s to skupino. Trenutni izbruh covida-19 je sprožil družbeno stigmatiziranje in diskriminatorno vedenje proti ljudem iz določenega etničnega okolja in vseh, za katere se zdi, da so bili v stiku z virusom," so zapisali v vodniku.
siol.net/novice/slovenija/zaradi-stigme-obolelih-je-lahko-sirjenje-koronavirusa-hitrejse-522459
rks.si/sl/Novice/Druzbena-stigma-povezana-s-pandemijo-covida-19/

Pred kakšnimi 25 leti ali več se je tudi v Livadah v stanovanju v III.nadstropju in v svojo sobo zaklenila srednješolka. Takrat žal ni bilo ne gasilcev in ne napihljive vreče, tako, da se je ob odprtju okna pognala v globino. Padla je točno pred sosedovo stanovanje v pritličju, tako, da je tudi njegovo življenje in življenje sosedov zaznamovala za vedno z njenim dejanjem. Še danes se mnogi sprašujejo, kaj bi bilo, če...bi ukrepali podobno kot v gornjem zaenkrat uspešno rešenem primeru...