DRZNA TATVINA NA PRIMORSKEM: Hišo oropala 'pred nosom' lastnikov

Kronika

S Policijske uprave (PU) Nova Gorica so nas obvestili o drzni tatvini, ki se je na območju Vipave zgodila danes okoli 11.30 dopoldne. Stanovalci objekta so pri tatvini gotovine zalotili dva neznana storilca, oblečena v temnejša oblačila.

Po prvih ugotovitvah sta dva neznana storilca vstopila v stanovanjsko hišo skozi odprta vrata garaže in nato v višjem nadstropju objekta našla in si prilastila gotovino. Njuno početje je slišala oškodovanka in s klici na pomoč skušala priklicati partnerja, ki se je v tistem času nahajal v garaži. Pri tem je oškodovanka enega od storilcev prijela za vrhnja oblačila, vendar se je storilcu kljub temu uspelo iztrgati iz njenih rok in pobegniti. Storilca sta se pognala v beg čez vrt za stanovanjsko hišo, v smeri hitre ceste.

Policisti Policijske postaje (PP) Ajdovščina nadaljujejo s preiskavo okoliščin navedenega kaznivega dejanja. V zvezi z omenjeno drzno tatvino policisti pozivajo vse morebitne očividce oz. vse, ki bi policiji lahko nudili koristne informacije, da jih sporočijo policistom PP Ajdovščina oz. Policiji.

Sicer pa glede preprečevanja tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj policisti PU Nova Gorica tudi tokrat ponovno opozarjajo na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in v primeru izvršenih tatvin in vlomov v stanovanjske hiše, stanovanja, gospodarske in druge objekte, motorna vozila, … občanom svetujejo, da nemudoma pokličejo interventno številko policije 113 oz. anonimni telefon 080 1200.

Do prihoda policistov naj ničesar ne prijemajo ali premikajo zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja. Policistom lahko pomagate pri izsleditvi storilca tudi tako, da si poskušate zapomniti čim več podatkov o storilcu: videz storilca, smer bega, prevozno sredstvo, s katerim se je odpeljal ipd.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija