DVAKRATNI VLOM V SEMEDELSKIH RAZGLEDIH: Lastnika ob prihodu domov pričakal šok, ko so prišli policisti, je sledilo še drugo presenečenje

Kronika

Včeraj zvečer so nepridipravi vlomili v dve stanovanji na Cesti na Markovec v Kopru. Kot smo izvedeli iz zanesljivih virov, je šlo za stanovanji v Semedelskih razgledih. Policisti so prejeli obvestilo o vlomu ob 20.07, na kraju pa so ugotovili še, da je bilo vlomljeno tudi v sosednje stanovanje. Lastniku stanovanja, ki je poklical policijo, so ukradli gotovino, šlo naj bi za večjo količino denarja, smo neuradno izvedeli. Vlom se je zgodil v času med 17.45 in 20.00, ko je bil lastnik zdoma, so pojasnili na koprski policijski upravi. V primeru vloma v sosednje stanovanje pa se še ugotavlja, kaj manjka v stanovanju, saj lastnika trenutno ni doma, je sporočila policija.

Kot nam je povedala tiskovna predstavnica Policijske uprave (PU) Koper Anita Leskovec, se vsako leto ob premiku ure na zimski čas poveča število vlomov. "Ljudem svetujemo, naj v popoldanskem času, ko je že tema, pustijo prižgano kakšno luč ali televizijo. Velikokrat se zgodi, da nekdo samo skoči v trgovino, vmes pa se zgodi vlom. Previdni bodite v času, ko je temno že zgodaj."

Le ugibamo lahko o scenariju, ki se je odigral včeraj zvečer v Semedelskih razgledih. Storilec bi lahko ciljno izbral svojo tarčo, če je obstajala možnost, da je domneval, da naj bi bila v dotičnem stanovanju večja količina gotovine. Nato pa je morda zgolj 'izkoristil priložnost' in vlomil še v sosednje stanovanje, v katerem je bilo temno, saj lastnika trenutno ni doma. Iz zanesljivih virov pa smo izvedeli, da je bilo vlomljeno v stanovanji v prvem nadstropju, in sicer z zadnje strani bloka, ki ne gleda na cestišče.

Spomnimo, pred kratkim smo pisali o nočnem požaru v Semedelskih razgledih, ko je popolnoma zgorel avtomobil v garaži. Preiskava še poteka, po govoricah sodeč pa bil požar lahko podtaknjen. Škode je bilo po prvih ocenah za 20.000 evrov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  08 .11. 2019 ob  22: 37
Za ljubitelje varnosti in sigurnosti..naj samo omenim da stanovanja od tretjega nadstropja naprej z kljucavnico kupljeno v Franciji,so najbolj varna in povsej verjetnosti nikoli ne bo noben vlomil ko bos od doma.
Seveda ce imas kljucavnico pravo in ne sprasuj kljucavnicarja v mestu ki zivi v svetu dinozavrov,niti ne spremlja novosti in ne pozna vseh kljucavnic ki so na trgu.
Ima pa se da je primu boga za jajca,mona