DVOJNO TRČENJE NA PRIMORSKI AC: Kaj se je dogajalo?

Kronika

Včeraj ob 10.44 se je 38-letni voznik tovornega vozila, državljan Ukrajine, zaradi okvare vozila ustavil na pasu za počasna vozila, na avtocesti pred izvozom za Senožeče. Ko je želel izstopiti iz kabine, da bi zavaroval tovorno vozilo, je v zadnji levi del tovornjaka trčil voznik drugega tovornega vozila, ki ga je vozil 29-letni državljan Slovenije. Oba udeleženca sta v prometni nesreči utrpela lažje poškodbe, povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Fotografija je simbolična. 

Kmalu zatem je na primorski avtocesti prišlo do še enega trčenja. Ob 12.30 se je pri razcepu Gabrk 39-letni voznik avtomobila pripeljal po desnem prometnem pasu za tovorno vozilo in ga začel prehitevati. Ko je zapeljal na prehitevalni pas, je prepozno zaznal, da je promet zgoščen in stoji, zato je trčil v zadnji del avtomobila, ki ga je vozil 21-letnik. 21-letnik in njegov sopotnik sta se v trčenju lažje poškodovala in so ju odpeljali v SB Izola. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 128 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč z materialno škodo in štiri z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome in tri tatvine, zaradi kršitev javnega reda so bile štiri intervencije. V zadnjih 24 urah so obravnavali 35 nezakonitih prehodov državne meje.

V Piranu je nekdo vlomil v stanovanje, vendar ni odnesel nič. V Piranu je nekdo vlomil tudi v trgovino in ukradel več kosov oblačil. Škoda se še ugotavlja.

V koprski prodajalni so, medtem ko je bila prodajalka v skladišču, ukradli več kosov oblačil višje vrednosti.

Ob 18.20 so bili policisti obveščeni, da se je v Sečovljah neznani voznik s kombijem zaletel v teraso in podrl zid, zatem pa odpeljal. Policisti so izsledili 38-letnega voznika, ki je odklonil odrejen preizkus alkoholiziranosti, prav tako tudi ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi hitri postopek za več kršitev.

Včeraj zvečer so policisti v Pobegih odredili preizkus alkoholiziranosti 60-letnemu vozniku. Pokazal je rezultat 0,74 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 1.50 so na Šmarski v Kopru ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu so izmerili hitrost vožnje 117 km/h. Odrejen mu je bil še preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,48 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija