EDEN NAJHUJŠIH PRIMEROV PEDOFILIJE: Starejše otroke prepričali, da so spolno zlorabljali mlajše

Kronika

Na Škotskem se je včeraj zaključilo sojenje članom pedofilske združbe, ki so osnovnošolske otroke zvabili na srečanja, jim dali droge in alkohol, nato pa jih spolno zlorabili, poročajo mediji. Gre za enega najhujših primerov tovrstnih kaznivih dejanj v zadnjih desetletjih, so prepričani v Nacionalnem združenju za preprečevanje krutosti do otrok (NSPCC).

Na sojenju skupini pedofilov iz Glasgowa, ki je trajalo dva meseca, se je izkazalo, da so bili člani večinoma odvisniki od heroina. Mamila so dajali tudi otrokom, ki so jih zvabili na srečanja, nato pa jih prepričali, da so starejši otroci zlorabljali mlajše. Od leta 2012 do 2020 naj bi organizirali 'večere posilstev', 'večer plesa in seksa' ter 'večere ubijanja psov'.

Otroke naj bi zmanipulirali do te mere, da so verjeli, da so njihovi napadalci čarovnice in čarovniki, ki jih lahko spremenijo v pse ali mačke. Ena od deklic je povedala, da jo je več oseb tiščalo ob tla in glasno vzklikalo, medtem ko je ona jokala. Druga deklica je povedala, da so jo zaprli v omaro. Enega otroka naj bi dali v hladilnik, nato pa še v zamrzovalnik. Imeli naj bi nekakšno tablo, za katero so otrokom rekli, da preko nje komunicirajo z duhovi in demoni.

Nekateri otroci so doživeli tako hud šok, da so postali imuni na zlorabo. Odvetniki sedmih pedofilov pa so na sodišču v obrambo svojih strank trdili, da so si otroci vse skupaj izmislili.

Policija je odprla več kot tisoč preiskav, vseh sedem obtoženih – med katerimi so tudi ženske – pa je zanikalo krivdo za kakršnokoli spolno zlorabo. Kot so trdili pred sodiščem, so zaradi obtožb, ki jih bremenijo, razburjeni in pretreseni.

45-letnik, ki ga je bremenilo 18 kaznivih dejanj, je bil obsojen zaradi posilstva treh otrok in poskusa umora enega otroka. 39-letnica je bila obsojena za 12 kaznivih dejanj posilstva otroka, 42-letnika pa so spoznali za krivega dveh posilstev deklic. Prav tako zaradi posilstva več otrok so obsodili še 42-letnico, 40-letnika, 50-letnika in dva 47-letnika.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija