EKSPLOZIJA NA TEKMI V NOVI GORICI: Pirotehnična sredstva padala pred in med tekmo, eden moški poškodovan

Kronika

Po nedeljski tekmi 2. slovenske nogometne lige med Gorico in Primorjem policisti ugotavljajo, kdo je povzročil eksplozijo, v kateri se je lažje poškodoval moški. Zoper 19-letnika, ki je imel v posesti pirotehnične izdelke, bodo podali obdolžilni predlog. Preverjajo tudi izvedbo ukrepov za zagotavljanje varnosti, so sporočili novogoriški policisti.

Hvala vsakemu izmed vas, ki ste nas bodrili včeraj ???? Vsak poraz boli, še posebej na derbiju. A sezone še ni konec....

Objavil/a ND Gorica dne Ponedeljek, 29. april 2024

Severnoprimorski derbi je bil na sporedu v nedeljo ob 20. uri v novogoriškem Športnem parku. Ker je med navijaškima skupinama iz Nove Gorice in Ajdovščine v preteklosti že prihajalo do incidentov, so bili policisti posebej pozorni na morebitne kršitve javnega reda.

Kot so sporočili, je bilo že pred začetkom tekme zunaj stadiona prižganih več pirotehničnih sredstev, kršitve pa so se nadaljevale tudi med tekmo na tribunah.

Prispevek o nedeljskem derbiju. ????⚫️ Pripravil: Sandi Škvarč (TV Koper) #sinoviburje

Prispevek o nedeljskem derbiju. ????⚫️ Pripravil: Sandi Škvarč (TV Koper) #sinoviburje

Objavil/a ND Primorje Ajdovščina dne Torek, 30. april 2024

Odvrženo je bilo tudi močnejše pirotehnično sredstvo, ob detonaciji pa je bil lažje poškodovan moški. Policisti storilca tega dejanja še niso izsledili, sumijo pa ga kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Zaradi posesti pirotehničnih izdelkov bodo vložili obdolžilni predlog zoper 19-letnika. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in bodo ob dodatno ugotovljenih prekrških zoper identificirane kršitelje izvedli ustrezne ukrepe, so napovedali.

Preverjajo tudi okoliščine prekrška, ki nakazujejo, da organizator ni izvedel vseh ukrepov za zagotavljanje varnosti na prireditvi, so še sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija