Enajstič v karieri igralec leta

Ameriški zvezdnik Tiger Woods je še enajstič v karieri prejel nagrado za najboljšega golfista leta po izboru združenja PGA in s tem dosegel nov rekord. Naslov za najboljšega novinca leta pa je pripadel 20-letnemu Jordanu Spiethu, ki je postal najmlajši golfist s to nagrado po več kot 80 letih.

"Za menoj je res izjemna sezona s petimi zmagami. Lahko pravzaprav rečem, da je bila fantastična. Res je lep občutek in velika čast, da te za najboljšega izberejo golfisti sami in ti na ta način izkažejo spoštovanje," je ob tem dejal Woods, tudi številka 1 na golfski lestvici.

Woods sicer še peto sezono zapored ni osvojil nobenega od turnirjev velike četverice oziroma majorja, na zadnje je zmagal leta 2008 na odprtem prvenstvu ZDA, zato pa je 37-letnik dominiral na turnirjih nižjega ranga PGA.

Poleg tega pa je zmagovalcu 14 majorjev v karieri pripadlo še eno prvo mesto - z 8,5 milijona dolarjev turnirskih nagrad je zasedel tudi prvo mesto med največjimi zaslužkarji v sezoni.

Woods je v glasovanju premagal rojaka Matta Kucharja in Phila Mickelsona, Avstralca Adama Scotta in Šveda Henrika Stensona.