FAKIN PO IZJAVI VUČIĆA: "Poslali mu bomo karton malvazije z vljudnim vabilom v klet Vinakoper" (VIDEO)

Istra

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je v petkovem intervjuju za bosansko televizijo Face TV razburil mnoge ljubitelje malvazije. S kontroverzno izjavo je namreč to priznano vino označil kot najbolj odvratno, češ da imajo Srbi veliko boljša vina, kot je malvazija.

"Istrska Malvazija je slabo vino, Srbija proizvaja veliko boljša vina," je dejal predsednik Srbije Aleksandar Vučić v petkovem intervjuju.

"To vino je odvratno in nihče ga ne more piti," je še dodal za sarajevsko komercialno televizijo Face.

Aleksandar Vučić

Malvazija se je v intervjuju pojavila kot Vučićev poskus ponazoritve trditve, da Srbi premalo cenijo to, kar imajo in zato pijejo slaba vina, kot je opisal slavno istrsko malvazijo, poroča portal Index.hr.

Predsednik Srbije Vučić o malvaziji: Najbolj odvratno vino, kot gnojnica ...

Objavil/a Regional Video dne Petek, 05. marec 2021

Kaj pa o tem pravi vodilni mož Vinakoper?

Ob kontroverzni izjavi smo poklicali direktorja Vinakoper Boruta Fakina in ga povprašali, kakšen je njegov odziv na besede srbskega predsednika Vučića.

Borut Fakin

"V Vinakoper dopuščamo možnost, da si vsak ustvari svoje mnenje. Bomo pa vsekakor gospodu Vučiću preko veleposlaništva v naslednjih dneh poslali karton malvazije z vljudnim vabilom v klet Vinakoper, kjer se lahko prepriča o kakovosti istrske malvazije," je dejal Fakin.

Vučića bodo, kot pravi, poskušali prepričati z dejstvi. "Malvazija namreč ni samo eno izmed naših najbolj prodajanih vin, ampak predstavlja tudi vrednote, tradicijo, kulturo in zgodovino vseh nas, ki smo iz Istre," pripoveduje direktor Vinakoper in dodaja, da je mnogo Srbov to tudi prepoznalo in to ceni, saj v Istri tudi dopustujejo. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  07 .03. 2021 ob  23: 11
@ vseved ne razumes , malvazija ni ne Hrvaška ne slovenska ...e un prodotto Istriano
vseved |  07 .03. 2021 ob  15: 58
JE MOGOČE KDO POMISLIL, DA VUČIČ NITI POD RAZNO NI POMISLIL NA SLOVENSKO MALVAZIJO, AMPAK DA JE PLJUVAL PO HRVAŠKI ?
franko |  07 .03. 2021 ob  09: 12
Kaj boste tudi meni poslali zaboj odlične malvazije, če vas pokritiziram ? Pošljite mu jabolčni kis .
joe jaxson |  07 .03. 2021 ob  01: 26
brez veze. idiota zmagaš samo če si večji idiot od njega. poslat mu najslabši dolenjski cviček s sporočilom, da "evo to vam je ko vaša ružica", ker naša malvazija je za vas preslaba in nima res smisla da vam kvarimo vaše vrhunske okuse in znanje ?!
Istriano |  06 .03. 2021 ob  23: 28
Tudi, če mu pošljete cisterno vina ne bo nič, ker kdor vina ne pozna mu je prav vseeno kaj pije. Raje mu pošljite en dober učbenik z osnovami makroekonomije, da bo njihovo gospodarstvo v naslednjih nekaj desetletjih prilezlo do tam, kjer smo mi zdaj. Tako bodo lahko tudi njihovi vinarji od popolnoma nepoznanih v svetu, prilezli vsaj do pol uspeha primorskih vinarjev. Mogoče se bo potem v kakšni prestižni restavraciji v svetu pilo tudi srbsko vino. Kaj kdo pozna kakšen proizvod "made in Serbia", ki se uspešno trži po svetu (kot Elan, Adria, Pipistrel, Akrapovič itn.)?
Cazzimperio  |  06 .03. 2021 ob  19: 31
15
Dajte mu dva kartona samo, da ne pride v Istro
kjessi |  06 .03. 2021 ob  19: 10
Zdi se mi dobra poteza. S tem načinom mu pokažemo, da nima pojma, o čem razpravlja. Sigurno se bo opravičil. Če pa ne, PODEN!.
Obala1 |  06 .03. 2021 ob  16: 31
@vseved niti ne ...mi smo Istrijani In vajeni smo malvazije ( no tudi sam imam en majhen vinograd ) ...tisti ki mu malvazija ni vsec ne rabi je pit a tistemu ki govori nekaj proti temu vinu jaz recem da NI dobrodosel v dezeli malvazije ...ne vem će me ne razumes, tudi će bi ti povedal nekaj ( kot recimo Potrc ) ker je logično In smisleno, enako bi zagovarjal tudi tvoja stalisca ali svobodo, da poves tisto ker mislis ( tukaj se ne gre za osebo vendar za svobodo govora In zadevi, da vladi ne verjamem nic )
vseved |  06 .03. 2021 ob  15: 21
Če bi kaj takega izjavil Potrč, bi bilo pa vse drugo, kajne @ Obala1?
Obala1 |  06 .03. 2021 ob  14: 29
23
Dej zresni se fant ...on kritizira naše vino ti bi mu posiljal zastonj karton In se vabilo ....naj ga kupi In naj ne prihaja k nam v Istro ...taksne kretene ne rabimo In kaj nas briga kaj si on misli za naše vino