FATALNI MOŠKI TEGA LETA JE ROK VIHAR: V slogu fatalnosti Toma Cruisa "očaral in omrežil" žirijo

Slovenija

V Kongresnem centru Brdo so v sredo za fatalnega moškega leta 2022 razglasili dramskega igralca Roka Viharja. Kot so sporočili organizatorji, je žirijo "v slogu fatalnosti Toma Cruisa v filmu Top Gun najbolj očaral, omrežil in prepričal". Vihar je bil po dobljenem nazivu "presenečen in ponižno hvaležen", so njegove besede povzeli v media24.si.

Vihar je član SNG Drama Ljubljana od leta 2007, poleg tega pa sodeluje z Gledališčem Glej, Mini teatrom in Prešernovim gledališčem Kranj. Posveča se tudi televizijskim serijam in filmu, je zapisano na spletni strani Drame, pri tem omenjajo njegovo glavno moško vlogo Luke v filmu Janeza Lapajneta Šelestenje, naslovno vlogo v filmu Amirja Muratovića Cankar ter vlogi v Outsiderju in Vsi proti vsem Andreja Košaka.

Za naslov fatalni moški 2022 je bilo letos sicer nominiranih šest Slovencev, ki na svojevrsten način izstopajo na svojih področjih. Nominiranci so bili Jure Kopušar, Rok Vihar, Sebastian, Blaž Kričej Režek, Gašper Rifelj in Uroš Smolej.

Izbor Fatalni moški vsako leto poteka pod okriljem revije Obrazi/Avenija, ki organizira tudi vzporedni izbor Femme Fatale. Letošnja prireditev je potekala v znamenju fatalnosti filma Top Gun, glamuroznih trenutkov in močnih energij, so navedli organizatorji.

Fatalni moški je dobil zmagovalni kipec oblikovalke Steklarne Rogaška Ivane Potočnik ter več drugih nagrad.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija