FRANCIJA V ŠOKU: 13-letnica je zaradi poškodb po skupinskem posilstvu umrla

Svet

Francijo pretresa tragična usoda komaj 13-letne deklice, žrtve skupinskega posilstva. Tri osumljence, stare med 17 in 19 let, je spoznala na družbenih omrežjih. Mala Shanon je po treh tednih agonije v bolnišnici, kamor so jo po posilstvu pripeljali v življenjsko ogrožujočem stanju, umrla.

Iz  Rantignyja, mesta v severni Franciji, prihaja pretresljiva zgodba. Shanon je bila lani 6. marca hospitalizirana v zelo hudem stanju, umrla pa je 27. marca po večdnevni komi, v kateri si ni mogla opomoči od zelo hudih poškodb, ki jih je utrpela pri skupinskem posilstvu. Stara je bila 13 let. 

Po navedbah preiskovalcev so bila družbena omrežja ponovno vzrok tragedije, ki je šokirala Francijo. Deklica, ki je obiskovala internat Simone-Veil v Cauffryju v francoskem Oiseju, naj bi svoje mučitelje spoznala na družbenih omrežjih. Po prvih klepetih je prišlo do prošnje za srečanje. 

Tri mladeniče, stare med 17 in 19 let, zdaj preiskujejo zaradi posilstva. Eden od njiju je bil aretiran in mu grozi do 30 let zapora, medtem ko so ostali domnevni sostorilci na prostosti. "Za domnevnega posiljevalca so odredili pripor. Dva soobtoženca sta bila izpuščena na prostost, eni polnoletni osebi je bil odrejen sodni nadzor, eni mladoletni osebi pa je bil izrečen začasni vzgojni ukrep. Nihče nima kazenske evidence," potrjuje državni tožilec, ki nadaljuje preiskavo. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija