FRANCOSKA TV O SPOLNIH ZLORABAH SLOVENSKEGA DUHOVNIKA: Žrtve naj bi bili 14 let stari dečki (VIDEO)

Kronika

Francoska državna televizija je poročala o slovenskem duhovniku, ki naj bi od 1992 do leta 2001, ko je v Kongu deloval kot misijonar, zlorabljal mladoletne fante. Pedofilski škandal je odjeknil leta 2006, a so duhovnika po različnih preiskavah razglasili za nedolžnega, primer je zastaral. Duhovnik znan kot 'oče Jože' še vedno deluje v mariborski škofiji, poroča portal Siol.

Na duhovnika letijo očitki, da je v Kongu spolno zlorabil in posilil več fantov starih okoli 14 let in jih podkupoval z denarjem, da o tem ne bi nikomur povedali. Nekaterim naj bi plačal tudi šolanje.

"Večkrat me je poklical v svojo hišo, me prijel za roko, si odpel hlače in pričel masturbirati. Preden je ejakuliral, me je prosil, naj mu dal svoje roke," je za francosko državno televizijo povedal eden od prebivalcev vasi, ki je bil takrat star 14 let. Nekatere žrtve so duhovnika po poročanju obtožile posilstva, dve žrtvi sta ga leta 2001 lokalni policiji prijavili zaradi pedofilije. Duhovnik je obtožbe zanikal, a je policijska preiskava pokazala, da so utemeljene.

Lani je oče ene od domnevnih žrtev zaprosil za ponovno odprtje primera, policija jih je zaslišala še sedem in zaključila, da je potrebno slovenskega duhovnika postaviti pred sodišče. Kar pa ni bilo mogoče, saj je bil že v Sloveniji.

'Oče Jože' deluje v mariborski škofiji, kjer so za medije povedali, da so ravnali skladno z navodili Vatikana, prepovedali so mu delati z mladoletniki. Kot je razvidno v prispevku francoske televizije, so tamkajšnji novinarji na Facebooku našli fotografije, ki dokazujejo nasprotno. Zadevo so prijavili policiji, ki pa je ugotovila, da je primer zastaral. Preiskava v Vatikanu pa je pokazala, da so bile obtožbe lažne in podane z namenom se finančno okoristiti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  08 .10. 2022 ob  20: 16
Ce to nekdo stori mojemu otroku, grem za njim pa magari v Tunguzijo in tam “poracunam” z njim.
kokodek |  08 .10. 2022 ob  16: 31
cekevno pravo ni nad državnim, torej prijava na policijo in vse kar sledi...škifo!!!
vid |  08 .10. 2022 ob  13: 05
10
Po ustaljeni praksi ga bo RKC nekam premestila, postopek bo zastaral, ko bo star in betezen pa bo delezen vsmiljenja .....

Hvaljen Jezus inu cudna so pota gospodova. Ovce pa obrnite drugo lice in odpustite,
ker kdor odpusca bo za vedno zivel v milosti bozji, bla bla bla.....

AMEN

hribi |  08 .10. 2022 ob  11: 55
13
Ta cerkev pa ima res rigorozne kazni za pedofile. Celo prepovedali so mu delati z mladoletniki. To pa je božja kazen.