GANTAR O POZIVIH K ODSTOPU PIVČEVE: Glasovanje o zaupnici že prihodnji teden?

Slovenija

Predsednik sveta DeSUS in minister za zdravje Tomaž Gantar meni, da je poziv poslanske skupine DeSUS k odstopu predsednice stranke Aleksandre Pivec prava odločitev. Prav bi bilo, da Pivčeva osebnih interesov ne bi postavljala pred strankine in bi čim prej odstopila z mesta predsednice, je navedel Gantar. Sejo sveta bo sklical do 25. avgusta.

"Žal o razmerah znotraj stranke, njenem vodenju in spornem ravnanju predsednice že predolgo javno razpravljamo in škodujemo ugledu stranke," ugotavlja Gantar. Po njegovem mnenju bi bil odstop Pivčeve časten izhod "ob znanih obremenjujočih ugotovitvah, ki jih ni uspela ovreči".

Sejo sveta stranke, ki bo tudi po pozivu poslanske skupine glasoval o zaupnici predsednici, bo po Gantarjevih navedbah sklical v roku, kot je predlagala poslanska skupina DeSUS. To je do 25. avgusta, morda pa že prihodnji teden.

Poslanska skupina DeSUS je Pivčevo, ki stranko vodi od januarskega kongresa, po očitkih v medijih zaradi nejasnosti pri plačilih ob gostovanjih po Sloveniji pozvala k takojšnjemu in nepreklicnemu odstopu. Če tega ne bo storila, predlagajo svetu stranke, da ji izreče nezaupnico. Poslanci so enotni in Pivčevi očitajo, da je DeSUS pod njenim vodstvom postala stranka afer.

Pivčeva je na novinarski konferenci, ki je bila v ponedeljek neposredno po njenem srečanju s poslansko skupino, dejala, da je za odločitev o tem, ali bo pozivu poslancev k odstopu sledila ali ne, še prezgodaj. Meni, da je treba prej razmisliti o tem, kaj je najboljše za stranko. Na novinarski konferenci so napovedali, da bo vodstvo stranke še ta teden zahtevalo pogovor s poslansko skupino o prihodnosti stranke.

A za zdaj ni jasno, če se bo kdo od poslancev sploh odzval povabilu na srečanje z vodstvom, ki naj bi bilo v petek. Vodja poslanske skupine Franc Jurša je povedal, da ne, ker odhaja na dopust, za druge poslance pa še ne more z gotovostjo povedati. Tudi poslanec Branko Simonovič se sestanka ne bo udeležil, je potrdil.

Pivčeva se sicer očitkov v stranki otepa že nekaj časa, enotne podpore poslanske skupine pa ni imela niti na januarskem kongresu, na katerem je premagala dolgoletnega predsednika Karla Erjavca.

Je pa Pivčevo na kongresu odločno podprl Gantar, čigar podporo je, sodeč po izjavah, izgubila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  12 .08. 2020 ob  07: 40
sprenevedanje, samopašnost, laži, aroganca so lastnosti, ki jih ne bi smel imeti noben politik !!!! stranke so tiste, ki take osebke podpirajo, zato so krive in ne sodijo ne v parlament, ne v občinski svet !!!! Gantar podpira privatizacijo zdravstva, svoj stolček in tudi Janšo.