GIBANJE SVOBODA: Odslej tudi v Slovenski Istri

Koper

Gibanje Svoboda je vzpostavilo Lokalni iniciativni odbor Istra. Kot so sporočili, se aktivno pripravljajo na jesenske lokalne volitve v Mestni občini Koper (MOK) ter v občinah Piran, Izola in Ankaran.

Lokalni iniciativni odbor vodi Breda Krašna, svoja vrata pa "odpirajo vsem, ki verjamejo, da lahko sooblikujejo prostor, v katerem živijo in ki na prvo mesto postavljajo interes skupnosti". Poleg Brede Krašna, sicer generalne sekretarke Zveze prijateljev mladine Slovenije in bivše koordinatorke stranke LDS za Primorsko in kandidatke LDS za županjo Kopra, lokalni iniciativni odbor sestavljajo vsi trije istrski poslanci Svobode Tamara Kozlovič, Mateja Čalušić in Robert Janev, minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, podžupanja Občine Piran Manuela Rojec, član Izvršnega odbora Gibanja Svoboda Gregor Šubic in Dragica Vrkič Kozlan.

Predstavniki štirih občin verjamejo, da lahko združeni naredijo več za uveljavljanje lokalnih interesov, zlasti na področju vodooskrbe in izgradnje cestne infrastrukture. "Pomanjkljiva infrastruktura namreč upočasnjuje razvoj regije s številnimi potenciali, ki pa jih lahko s sodelovanjem bolje izkoristimo in razvijamo," poudarjajo. V kratkem bo stranka predstavila tudi svoje kandidatke in kandidate za županska mesta ter sedeže v mestnem in občinskih svetih.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  26 .09. 2022 ob  11: 14
Ste uredili dodatni vodni vir?
vseved |  26 .09. 2022 ob  10: 00
Manjka samo še Barbara Verdnik!
Kolibri123 |  25 .09. 2022 ob  07: 32
Kaj je SDG, Hribi?
Kolibri123 |  25 .09. 2022 ob  07: 31
Hribi je precej prav povedal. Ti obrazi ne dajejo pravega upanja volilcem golobove politike, so znani iz preveč preteklih zgodb.
galeb |  24 .09. 2022 ob  15: 56
@hribi
ma meni praviš užaljena Metka preberi še en bot tvoj zadni komentar eno samo užaljeno lamentanje. Ku sm jst Metka ponjer si ti užaljen janko in smo si gliha. Ne poznam drugih tojih komentarjev jih ne berem takšen je biu insoma moj opinion na tiste tvoje besede spodej in nč druzga.
hribi |  24 .09. 2022 ob  12: 43
@galeb
Jaz sem na tem forumu objavil kar nekaj komentarjev. Da ti prihranim cas: niti en moj komentar ni bil v smislu moški-ženske, pomivalni stroj ali kaj podobnega. Tudi moj pogled na politiko je vsem na tem forumu dobro poznan. Upam si trditi, da je tvoj odgovor čisto oseben, se več užaljena Metka. Menim, da si ena od teh, ki sem jih navedel. Ti dve so s svojimi dejanji v preteklosti vsekako delale točno to kar sem napisal in menim, da bi take osebe ne smele umeari mesto v tej stranki. Če se seveda želi iti neke drugačne politike. Če pa imaš kakšno pripombo na moški del posadke ki je bila omenjena imaš možnost dodati svoj komentar. Če se mi bo zdelo da je potrebno ga bom sam.
galeb |  24 .09. 2022 ob  10: 31
-5
@hribi
me zanima če si ti od SDS ker si se spravu na same ženske od moških ki so se prikluči svobodi nimaš ene žau besede. Ponavadi so takšni na sds bi teli met žene pr loncih
hribi |  23 .09. 2022 ob  17: 52
11
Dragica bo po starem dobrem receptu želela prek nove stranke v nadzorne odbore, tam kjer to imenuje država. Same težave z njo, spomini se zgodbe iz SDG. Breda je vredna svojega denarja, ko se ne znajde v svoji stranki zbeži Popoviču v muzej. Če se prav spomnemo tudi Dragica je v dobrih odnosih z nekdanjim županom. Zanimivo bo videti kako se bo to končalo.