GLEDALIŠČE KOPER ZDRUŽILO MOČI S PALČICO POMAGALČICO: S prodajo sladic zbrali sredstva za Urbanovo ponovno rojstvo (FOTO)

Koper

V preteklem vikendu so Gledališče Koper, Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki na festivalu Sladka Istra v Kopru zbirali sredstva za dečka Urbana, najmlajšega bolnika na svetu, ki so mu diagnosticirali hudo nevrorazvojno motnjo, imenovano sindrom CTNNB1. 

Špela Miroševič in njen sin Urban skupaj z igralcem Igorjem Štamulakom na prvem rezu torte, ki je na dražbi dosegla ceno 250 evrov.

Na stojnici Gledališča Koper so se osredotočili na prodajo sladkih dobrot, ki so jih sami pripravili. Vrhunec pa je predstavljala dražba "Urbanove torte", ki jo je lastnoročno spekel igralec Igor Štamulak.

Skupaj z ekipo Palčice Pomagalčice so v minulih dneh tako zbrali 6.317 evrov, ki bodo namenjeni Urbanovi genski terapiji, da bo lahko govoril in samostojno hodil.

Deček Urban, za katerega so zbirali sredstva.

"Prvotni namen je bil promocija koprskega gledališča, a ko so nam organizatorji povedali, da bodo na sosednji stojnici tudi Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, smo takoj vedeli, kaj bomo počeli. Spekli smo drobno pecivo, ki sta ga igralca Rok Matek in Mojca Partljič uspešno tržila na stojnici. Kasneje je Igor Štamulak prinesel še torto, ki jo je sam spekel. Dali smo jo na dražbo. Bil je zelo uspešen konec tedna, saj smo združili prijetno s koristnim. Sodelovanje pri zbiranju sredstev za Urbanovo terapijo nam je vsem napolnilo srce," je pojasnil Matej Sukič, vodja odnosov z javnostmi v Gledališču Koper.

"Zbrali smo neverjetnih 6.317 evrov, ki bodo Urbanu omogočili, da se bo ponovno rodil. Tudi on bo nekega dne mamici rekel rad te imam, hodil in samostojno živel dragocene trenutke življenja. Hvala gledališčnikom, ker so bili naši dobrodelni škratki, ki spreminjajo svet in podarjajo prijaznejši jutri. Urbanov prstek na prstek, pozdrav vsem in se vidimo v gledališču," pa je dodala Larisa Štoka, Društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
koko popo |  28 .09. 2021 ob  21: 11
-2
LEP POZDRAV VSEM! PARKA NE DAMO!