GOOOL SPRITZ: Na letošnjem EURO 2024 golom nazdravljamo z mehurčki (VIDEO)

Koper

Vinakoper v sodelovanju z Mercatorjem predstavlja prvi uradni špricer nogometnih navijačev.

Letošnja nogometna vročica se bo hladila z Goool Spritzem, so prepričani v Vinakopru in Mercatorju. Partnerja sta te dni predstavila prve steklenice uradnega navijaškega špricerja z istrsko malvazijo, nad katerim so navdušeni tudi v Nogometni zvezi Slovenije, katero oba partnerja projekta podpirata že vrsto let. Novost, ki so jo v kleti Vinakoper razvili izključno za priložnost evropskega nogometnega prvenstva Euro 2024, preseneča tudi s tem, da je polnjena v 0,75-litrske steklenice in je že naprodaj ekskluzivno za kupce Mercatorja.

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

"V Istri vemo, da pravo navijaško mrzlico lahko doživimo samo s pravimi mehurčki. In ker gre seveda za šport, mehurčki penine pridejo v poštev zgolj v zmagoslavnih trenutkih, medtem kot samo navijanje zahteva nekaj drugega. In sicer pravo mešanico istrskega navijaškega duha, naše avtohtone malvazije in gazirane vode. Špricerja, ki mu pri nas po domače rečemo špric ali spritz," je pojasnil direktor Vinakoper mag. Borut Fakin. "Nogomet je stvar druženja, je stvar povezovanja, ekipnega duha in podpore – je torej tudi stvar vsega, kar od naše ekipe prihaja iz naše vinske kleti. In to smo želeli deliti z vsemi navijači ter seveda nogometno reprezentanco in njeno ekipo, katere sponzor smo že vrsto let."

Goool Spritz je idealna mešanica pravih 'istrskih' razmerij vina in gazirane vode. V njem se istrska malvazija, letnik 2023, odlično dopolnjuje z gazirano vodo nizke mineralne vrednosti izvira Dana, kar ohranja največje prednosti malvazije iz Istre. "Spritz je pripravljen v razmerju 60:40, v prid vinu seveda, in ga odlikujejo neverjetna svežina, sadnost in mehkoba mehurčkov. Napolnili smo ga v steklenice 0,75 litra, s čimer navijačem ponujamo izkušnjo, ki jo lahko postavijo na mizo in jo v pričakovanju naslednjega gola delijo s prijatelji, ali pa v njej uživajo sami," je povedal glavni enolog kleti Vinakoper Boštjan Zidar.

V kleti Vinakoper so napolnili 10.000 steklenic, ki so že naprodaj ekskluzivno v večjih trgovinah Mercatorja ter v trgovinah Vinakoper v Kopru, Ljubljani in Ilirski Bistrici.

Z Goool Spritzom v Vinakoper napovedujejo začetek nogometnih aktivnosti, ki se bodo odvijale na njihovih družbenih omrežjih, v času največje navijaške vročice pa bodo za navijače in skupne zmage ob Goool Spritzu odprli tudi svoja vrata. Kdaj in kako, bo znano kmalu.