GRAFIST DELA S POLNO PARO: 170 novih stanovanj na strateški lokaciji v Kopru

Koper

Koprsko podjetje Grafist bo nasproti banke Intesa Sanpaolo in poslovnega središča Ogrlica pričelo z gradnjo poslovno-stanovanjskega objekta Levji grad. Med kupci stanovanj pričakujejo predvsem domačine, Ante Guberac iz Grafista pa je prepričan, da gre za strateško zemljišče v Kopru, saj je blizu tako rekoč vse, kar potrebuje današnji prebivalec v mestu.

Levji grad bo umeščen med koprsko Ogrlico in banko Intesa Sanpaolo. 

Gradbeno podjetje Grafist je okoli 5000 kvadratnih metrov veliko stavbno zemljišče pred štirimi leti kupilo na dražbi. Zanj so odšteli 1,4 milijona evrov, gradbena naložba pa je ocenjena na 30 milijonov evrov.

Ante Guberac

Pritličje nove stavbe bo namenjeno trgovskim in poslovnim dejavnostim, zgornja nadstropja stanovanjem. Teh bo približno 170, in sicer različnih velikosti. Kot napoveduje Ante Guberac, prokurist podjetja Grafist, bodo zanje začeli zbirati rezervacije, na ta način pa si bodo bodoči kupci lahko zagotovili pogodbeno ceno in lokacijo stanovanja.

Kontakt za več informacij je Mirela Jošić, prek telefonske številke 070 917 141 ali prek e-pošte mirela@grafist.si.

Sedem etaž in podzemna garaža se bodo razprostirali na približno 14.200 kvadratnih metrih površin.

Že prejšnji lastnik zemljišča, družba IP Obala je za objekt izdelala projektno dokumentacijo, pridobili so gradbeno dovoljenje, plačali komunalni prispevek, parcela ima urejeno vodno, elektro, kanalizacijsko in telefonsko omrežje. V Grafistu zdaj iščejo izvajalca, ki bo izkopal gradbeno jamo in poskrbel za globoko pilotiranje, nato se bo začela gradnja trietažne podzemne garažne hiše.