GRE ZA ISTEGA PREVARANTA? Izdajal se je za delavca s Telekoma, nato pa hišo v Boninih zapustil z gotovino

Kronika

V Boninih je k starejši ženski včeraj dopoldan v hišo vstopil moški in sicer pod pretvezo, da je delavec Telekoma. Kasneje so ugotovili, da ji je ukradel gotovino. Moški naj bi bil visok med 160 in 170 centimetrov, močnejše postave, odpeljal se je z manjšim sivim avtomobilom.  

Policisti opozarjajo na ponavljanje tovrstnih dogodkov. Če opazite neznane osebe, jih ne spuščajte v stanovanja in hiše. Poskusite si zapomniti čim več o osebi in vozilu (model, barva, registrska številka ...) ter o tem nemudoma obvestite policijo na 113. Več informacij si lahko preberete tukaj.

Kraje in vlomi

Včeraj je v Sežani nekdo vlomil v lokal, vse premetal, odnesel pa ni nič.

Pri Bertokih je nekdo vlomil v prikolico in čebelnjak. Lastniku je odnesel 2 kg suhomesnih izdelkov, sekiro in manjši nož.

Ilegalni prehodi meje

Ob 10.30 so na Starodu policisti kontrolirali osebni avtomobil VW pasat, francoske registracije. Peljal ga je 55-letni državljan Rusije, v vozilu je bilo še šest državljanov Rusije. Voznik ima veljaven ukrep prepoved vstopa v Schengen in so mu odredili pridržanje. Ostali potniki so zaprosili za mednarodno zaščito.

Brez vozniškega dovoljenja

V Izoli so policisti dopoldan zasegli kolo z motorjem 16-letniku, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V alkoholiziranem stanju

Policisti so ob 18. uri prejeli obvestilo, da je na cesti v Zagorju pri Pivki vozilo z vklopljenimi smerokazi. Oseba, ki je bila dve uri v vozilu se na trkanje ni odzivala. Policisti so vozniku na kraju odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.52 mg/l, voznika so pregledali tudi zdravstveni delavci. Izdan mu je bil plačilni nalog. 

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 35 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 94 klicev. Na našem območju je bilo pet prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so eno vozilo, s področja kriminalitete so obravnavali štiri vlome in tri tatvine ter eno drzno tatvino, zaradi kršitev javnega reda so bile štiri intervencije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija