GROZLJIV SPOPAD NAJSTNIC NA ŠOLSKEM DVORIŠČU: Družina napadalke trdi, da je ona žrtev (FOTO, VIDEO)

Svet

16-letna Kaylee Gain se bori za življenje, potem ko jo je na šolskem dvorišču v Missouriju brutalno pretepla leto mlajša učenka. Na grozljivih posnetkih, ki krožijo po družbenih omrežjih, je videti 15-letnico, ki je Kaylee podrla na tla in jo nato z vso silo večkrat udarila ob beton. Kaylee je utrpela zlom lobanje, spraviti so jo morali v umetno komo in še vedno ni znano, če bo preživela.

Policija je prijela 15-letno dijakinjo in še ni znano, ali ji bodo sodili kot mladoletni osebi. Zaenkrat je obtožba bremeni samo napada, a če Kaylee ne bo preživela, se bo spremenila v umor.

Prek GoFundMe so zbrali skoraj 400.000 dolarjev za pomoč družini poškodovanega dekleta pri zdravstvenih stroških.

Denar zbira tudi družina napadalke, saj meni, da je žrtev ona. Svojci trdijo, da je pravzaprav napadalka žrtev, saj da je bila pred napadom izzvana in provocirana. Tudi sodišče so pozvali k sočutju in prosijo za donacijo v višini 150.000 dolarjev za sodne stroške. Sprožili so tudi peticijo, da deklici preprečijo sojenje kot odrasli osebi. V peticiji so zapisali, da je deklica uspešna v šoli, športu, da govori štiri jezike, igra violino in igra odbojko za šolsko ekipo. Družina trdi, da se je branila.

"Pred tem incidentom, iz katerega je razvidno, da se je branila pred trpinčenjem, nikoli ni imela težav ali prepirov. Vsak dan se je morala soočati z ustrahovanjem v šoli," trdi družina.

Tožilec Andrew Baile je dejal, da bi morali 15-letnici soditi kot odrasli, če Kaylee ne preživi. ​​

Družina se je tudi pritožila, da so 15-letnici po incidentu grozili in da je bilo veliko rasističnih komentarjev ter da je vse ušlo izpod nadzora. Peticijo je doslej podpisalo več kot 500 ljudi. Družina je začela tudi kampanjo GoFundMe za kritje sodnih stroškov, vendar jih je platforma prepovedala in 3000 dolarjev, ki so jih zbrali, so vrnili donatorjem.

Video, ki razkriva brutalnost pretepa med najstnicama, je zaokrožil po družbenih omrežjih. Vsebuje prizore, ki bi nekatere gledalce lahko vznemirili. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija