GROZLJIVKA NA ŠTAJERSKEM: Otrok umrl v razgretem vozilu

Kronika

V Sv. Lovrencu v občini Prebold je nekaj pred 13. uro otrok ostal zaprt v osebnem vozilu na soncu. Kljub hitremu posredovanju mimoidočega, nudenju prve pomoči ter pomoči prostovoljnih gasilcev iz Prebolda in Sv. Lovrenca ter aktiviranju helikopterja Slovenske vojske iz Maribora je otrok umrl na kraju dogodka, poroča uprava za zaščito in reševanje. Po poročanju portala 24ur gre za dečka, ki še ni dopolnil dveh let.  

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, celjski kriminalisti še opravljajo ogled kraja dejanja ter zbirajo vsa potrebna obvestila.

Policisti znova opozarjajo vse, naj v vročih poletnih dneh, nikoli nikogar ne puščajo v zaprtih vozilih, tudi če vozilo zapustijo le za čisto kratek čas. 

Preiskava poteka v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev smrti iz malomarnosti.

Preboldski župan Marko Repnik pa je povedal, da so občani Prebolda vsekakor šokirani nad tragičnim dogodkom, ki se je danes zgodil v njihovi občini.

"Žalostno je, da neodgovornost staršev, torej odraslih ljudi, najbolj ogroža otroke. Starši, ki bi morali otroke zaščititi za vsako ceno, jim z neodgovornimi dejanji škodujejo. Tokrat na veliko žalost celo tragično. Streznimo se in pričnimo svoja dejanja izvajati odraslo," je še dejal Repnik.

To, kar se je zgodilo danes v naši vasi, se naj ne zgodi več nikoli in nikjer!

Objavil/a PGD SV. Lovrenc dne Torek, 20. junij 2023

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija