GROZLJIVKA V TURČIJI: So med žrtvami tudi Slovenci?

Kronika

Čeprav je Turčija med Slovenci priljubljena destinacija, slovenske turistične agencije v zimskem času ne organizirajo potovanj na območje, ki ga je ponoči prizadel potres. Na zunanjem ministrstvu nimajo podatkov, da bi bil kak Slovenec v potresu prizadet, so povedali za STA. Ministrstvo sicer odsvetuje potovanje na jugovzhod Turčije.

Kot je za STA pojasnila Mirjana Brajič iz agencije M&M Turist, Slovenci z njimi trenutno dopustujejo v Antalyi, kar pa je skoraj 500 kilometrov zahodno od območja, kjer je potres ponoči terjal na stotine življenj. Po informacijah, ki jih ima, so tresenje tal komajda čutili in ni bistveno zmotilo njihovih počitnic.

Tudi druge agencije, med njimi agencija Oskar, turistov trenutno ne pošiljajo na vzhod Turčije, saj ta zaradi nizkih temperatur ni tako zanimiv. Večinoma v tem času organizirajo potovanja v Istanbul, ki pa je od žarišča potresa oddaljen še nekaj sto kilometrov več kot Antalya.

Na MZZ so medtem za STA povedali, da zaenkrat nimajo podatkov o tem, da bi bil v potresu kakšen Slovenec pogrešan ali prizadet.

Zaradi potresa pa slovenskim državljanom v prvi polovici tega meseca odsvetujejo vsa potovanja v turške province Adana, Gaziantep, Malatya, Shanliurfa, Hatay, Mardin, Dyarbakir in Maras.

Na Twitterju so še zapisali, da sočustvujejo s prebivalstvom Turčije in Sirije, izrekajo sožalje družinam žrtev in ranjenim želijo hitro okrevanje. "Slovenija je pripravljena pomagati," so še dodali.

Zunanja ministrica Tanja Fajon je že pred tem v tvitu izrazila žalost ob novicah o katastrofalnem potresu in v imenu Slovenije izrekla globoko sožalje vsem prizadetim.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija