GROZLJIVKA V ZAGREBU: Dveletno deklico brutalno pretepali, možnosti za preživetje so majhne

Kronika

Dve leti in pol stara deklica, ki so jo sprejeli v zagrebško bolnišnico za otroške bolezni, ima hude poškodbe možganov in celotne glave. Jasno so vidni sledovi gnetenja. Poškodbe so tako hude, da so šokirani celo zdravniki. Po vsem telesu je polna različno starih modric, ki kažejo na predhodne poškodbe.

Kot so za medije povedali v zagrebški Kliniki za otroške bolezni, so šokirani in zgroženi, saj kaj takega še niso videli. Dve leti in pol stara deklica, ki so jo sprejeli v bolnišnico včeraj, je bila pretepena skoraj do smrti.

Deklica ima hude poškodbe možganov in celotne glave, posebej na koži, kjer so jasno vidni sledovi gnetenja. Poškodbe so brutalne in zastrašujoče, tako rekoč ekstremne. Deklica ima tudi sledi starejši poškodb. Trenutno je na oddelku za intenzivno nego in diha s pomočjo respiratorja, možnosti za njeno preživetje so zelo majhne.

Zdravniki pravijo, da vse kaže, da so deklico brutalno pretepali. Otrokova mati medtem daje nasprotujoče si izjave, od tega, da je deklica padla, pa do tega, da ne ve, kaj se je zgodilo.

Deklica ima po vsem telesu nezdravljene garje, kar kaže, da je živela v slabih higienskih pogojih. Trebušček ima popolnoma razpraskan, saj je srbenje v tako hudem primeru garij neznosno.

Deklica prihaja iz Nove Gradiške v Slavoniji in je bila včeraj zjutraj najprej prepeljana v Splošno bolnišnico Nova Gradiška, kjer so jo oživljali in intubirali. Ko so jo popoldne zaradi hudih poškodb sprejeli v zagrebško otroško bolnišnico, je bila v komi, operiral jo je nevrokirurg. Danes se je njeno zdravstveno stanje poslabšalo. Bolnišnica je obvestila policijo, ki je uvedla kriminalistično preiskavo.

Deklico naj bi v bolnišnico pripeljala njena mati in ob tem dejala, da je padla in se poškodovala. Centru za socialno delo (CSD) je družina poznana. Deklica je bila v rejništvu več kot leto dni, na zahtevo biološke družine pa jo je CSD vrnil domov. Kot so za hrvaške medije povedali v CSD Nova Gradiška, so deklico za eno leto dali v rejniško družino, ker so bile razmere v njeni biološki družini neugodne, poleg tega naj bi bila dve leti in pol stara deklica nagnjena k samopoškodovanju.

V družini sta še dva otroka, starostna razlika med njimi je po eno leto, poročajo hrvaški mediji. Družina naj bi bila pod nadzorom CSD, socialna delavka naj bi jih obiskovala dvakrat tedensko, vendar naj ne bi nikoli opazila ničesar nenavadnega ali sumljivega.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija