GROZLJIVKA ZA ŠTIRIM STENAMI V ISTRI: Več let maltretirala svojega moža, ga zaklepala in mu pobirala plačo

Kronika

Tožilstvo v Pazinu je zaslišalo hrvaško državljanko zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj protipravnega odvzema prostosti in nasilja v družini, so objavili na njihovi spletni strani.

"Obstaja utemeljen sum, da je 64-letna osumljenka od leta 2017 do junija 2022 v enem od mest na območju Istre ravnala v nasprotju z 10. členom zakona o preprečevanju nasilja v družini, in sicer da je zlorabljala svojega moža (1955). Sumi se, da je bila do njega vsakodnevno fizično nasilna, ga žalila in omalovaževala ter mu preprečevala stike z družinskimi člani.

Utemeljeno obstaja sum, da je vztrajala, da hodi z njim v službo, da bi ga lahko nadzorovala in zahtevala od njega, da ji izroča plačo, od katere bi mu nato dala manjši znesek denarja, ob vrnitvi z dela pa mu je odvzemala ključe vozila, vozniško dovoljenje in telefon ter ga zaklepala v sobo. Opisano ravnanje je pri oškodovancu povzročilo občutek ponižanja, strahu in stanje dolgotrajnega trpljenja," so zapisali na spletni strani tožilstva.

Okrajno sodišče v Pulju je 23. junija ugodilo predlogu občinskega državnega odvetništva v Pazinu in osumljenki odredilo preiskovalni pripor zaradi nevarnosti vplivanja na udeležence kazenskega postopka in nevarnosti ponovitve kaznivega dejanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  27 .06. 2022 ob  07: 47
vid, obstajajo tudi hudiči moški
vid |  26 .06. 2022 ob  11: 53
14
Ljudska modrost to imenuje hudic babji!